Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De nadelen van fruit

Strategies

 1. Groenten en fruit bieden een hele reeks vitale voedingsstoffen, bevatten weinig calorieën en veel vezels. Voor sommige mensen is het echter moeilijk om voldoende vers fruit in hun voeding te krijgen. Fruit eten, vooral in grote hoeveelheden, heeft een aantal nadelen. Het kan een gevoelig spijsverteringsstelsel verstoren, ziekten van bacteriën veroorzaken of een suikeronevenwicht veroorzaken.

Indigestie

 1. Indigestie wordt geassocieerd met een aantal ongemakkelijke symptomen. Een opgeblazen gevoel, gas, maagpijn, brandend maagzuur en misselijkheid komen vaak voor als gevolg van indigestie. U bent meer vatbaar voor indigestie als u een aandoening heeft die uw spijsvertering beïnvloedt, zoals gastro-oesofageale reflux of zweren of als u te veel alcohol drinkt. Stress en angst kunnen bij sommige mensen indigestie veroorzaken. Wanneer u vatbaar bent voor indigestie, kan vers fruit extra irritatie aan uw gevoelige maag veroorzaken. Hoewel zure vruchten niet noodzakelijk de spijsverteringsstoornis veroorzaken, kan het eten van een sinaasappel, appel of grapefruit wanneer je spijsverteringskanaal onevenwichtig is, leiden tot brandende sensaties in je maag, een opgeblazen gevoel waardoor je je vol voelt, grommen en diarree. Vruchten met veel vezels kunnen maagklachten veroorzaken als je ze te snel aan je dieet begint toe te voegen, legt MedlinePlus.com uit.

Onevenwichtige suiker

 1. Niemand betwist het feit dat fruit een gezond voedingsmiddel is, maar teveel van het goede kan schadelijk zijn, vooral als u diabetes of andere bloedsuikerproblemen heeft. Controleer uw koolhydraatinname om een ​​gezonde bloedsuikerspiegel te handhaven, wat betekent dat u ook uw fruitinname moet controleren. Volgens de American Diabetes Association mag een portie fruit niet meer dan 15 g koolhydraten bevatten als je diabetes hebt. De helft van een banaan voldoet aan die eis, terwijl je voor dezelfde portie 11/4 kopjes hele aardbeien kunt eten. Je kunt ook een 1/2 kop in blokjes gesneden mango of 3/4 kopjes in blokjes ananas.

Bacteriën

 1. Fruit wordt blootgesteld aan een overvloed aan bacteriën uit een breed scala aan bronnen. Bacteriën zoals E. coli, listeria en salmonella hechten zich aan fruit uit de bodem, regen en wind, evenals het water dat wordt gebruikt door telers. Veel fruit heeft een harde buitenste schil die je niet eet, waardoor de bacteriën uit je lichaam worden gehouden, maar als de schil gebroken is, dringen diezelfde bacteriën gemakkelijk in het fruit. Het eten van de huid verhoogt uw kans op het inslikken van bacteriën. Fruit met een zachtere schil zoals aardbeien en druiven, appels, perziken en tomaten bieden een perfecte gastheer voor veel ziekteverwekkende bacteriën. Omdat fruit vaak rauw wordt geconsumeerd, ondergaat het niet het verwarmings- en kookproces dat bacteriën kan doden en is het meer vatbaar voor het veroorzaken van ziekte. Terwijl het wassen van fruit je risico op ziek worden vermindert, wast het wassen niet altijd alle bacteriën, volgens de Universiteit van Californië.

Beschikbaarheid

 1. Minder dan één op de tien Amerikanen eet voldoende fruit in hun dagelijkse voeding, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Een dieet met veel vers fruit correleert direct met een verminderd risico op obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en zelfs kanker. Fruit is een belangrijke bron van vitamine C, kalium, vezels, fytochemicaliën en folaat. Helaas is vers fruit niet altijd beschikbaar in veel gemeenschappen en kan het voor veel mensen onbetaalbaar zijn. Hoewel bevroren en ingeblikt fruit geschikte vervangers zijn, bevatten ze te vaak toegevoegde chemicaliën die de voordelen van het eten van voedsel teniet doen. Een rapport van het Food Processing Center legt uit dat bevroren fruit een grote hoeveelheid vitamine C en voedingswaarde verliest nadat het is ingevroren. Non-profit gemeenschapsgroepen en educatieve leiders, evenals nationale, lokale en federale overheidsinstanties zoeken allemaal naar manieren om de beschikbaarheid van fruit voor iedereen te vergroten, vaak met weinig succes.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407