Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De nadelen van het eten van appels

Te veel appels eten

 1. Over het algemeen zijn appels een gezonde voedselkeuze, rijk aan vezels en vitamine C. Maar soms kunt u teveel van het goede hebben. Appels bevatten veel suiker en het is ook bekend dat ze gastro-intestinale klachten veroorzaken. Residuen van bestrijdingsmiddelen zijn een andere mogelijke zorg, net als allergische reacties bij sommige mensen.

Calorieën

 1. De meeste calorieën in appels zijn afkomstig van suiker. Een middelgrote appel bevat ongeveer 100 calorieën, en ongeveer 90 van die calorieën komen uit koolhydraten. Het hoge vezelgehalte van appels geeft ze een lage glycemische indexscore, wat betekent dat de meeste diabetici weinig problemen zullen hebben met het opnemen van appels in hun normale voeding.

Losse ontlasting

 1. De meeste vezels in appels zijn oplosbare vezels in de vorm van pectine, hoewel appelschillen ook een goede hoeveelheid onoplosbare vezels bevatten. Het hoge vezelgehalte van appels kan leiden tot gastro-intestinale problemen, waaronder losse ontlasting en soms diarree. Meestal treedt deze bijwerking alleen op als uw lichaam niet gewend is om een ​​vezelrijk dieet te verteren en verdwijnt nadat uw spijsvertering is aangepast.

Buikpijn

 1. Sommige mensen melden milde buikpijn na het eten van appels. Dit is waarschijnlijk een ander symptoom dat wordt veroorzaakt door het hoge vezelgehalte van appels. Het verteren van de vezel kan ervoor zorgen dat gas zich ophoopt in het maagdarmstelsel, wat leidt tot buikpijn, krampen en winderigheid. Nogmaals, dit effect is meestal van voorbijgaande aard.

Pesticiden

 1. Als u geen biologische appels koopt, kunt u zichzelf blootstellen aan sporen van pesticiden. Appels schillen kan veel van het risico van residuen elimineren. Veel van het vezel- en vitaminegehalte van appels zit echter in de schil, dus appels schillen zullen ook hun voedingswaarde verminderen. Wees ook voorzichtig bij het opruimen van meevallende appels - je kunt niet alleen de pesticiden weten die worden gebruikt voor wat je vindt, het gevallen fruit kan besmet zijn met E. coli en kan voedselvergiftiging veroorzaken.

Allergieën

 1. Allergische reacties op appels zijn ongewoon maar niet ongehoord. Symptomen zijn onder meer jeuk rond de lippen en mond, zwelling van de lippen en tong, jeukende en waterige ogen en niezen. Als je allergisch bent voor peren, ben je waarschijnlijk ook allergisch voor appels. Andere bijbehorende allergieën zijn berkenpollen, rauwe aardappelen, perziken en hazelnoten. Het koken van de appels lost meestal het probleem op.

Eén mythe: Cyanide

 1. Je hebt misschien gehoord dat appelzaden giftig zijn, maar het risico dat je er per ongeluk een inslikt, is onbeduidend. Hoewel appelzaden kleine hoeveelheden cyanide bevatten, is de hoeveelheid zo klein dat ze in wezen onschadelijk is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407