Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De nadelen van het eten van bonen

Overwegingen

 1. Bonen bevatten veel eiwitten, ijzer, vezels en andere voedingsstoffen - en weinig vet, cholesterol en natrium. Bovendien zijn bonen goedkoop, heerlijk in een verscheidenheid aan gerechten en een uitstekende vervanging voor vlees. Het eten van bonen kan echter enkele nadelen hebben, waaronder gastro-intestinale problemen.

Gastro-intestinale problemen

 1. De grote hoeveelheid niet-verteerbare vezels in bonen kan gastro-intestinale problemen veroorzaken als u niet gewend bent ze te eten. Verminder darmongemakken door het water meerdere keren te verversen terwijl u bonen weekt. Drink bovendien veel vocht en krijg regelmatig lichamelijke activiteit om uw lichaam te helpen uw darmen te bewegen. Geleidelijke toevoeging van bonen aan uw dieet kan u ook helpen onaangename darmeffecten te voorkomen. Als je na het eten van bonen nog steeds last hebt van gas, buikkrampen of andere symptomen, overweeg dan om een ​​over-the-counter spijsverteringsenzym op de bonen te strooien voordat je ze eet.

IJzerabsorptie

 1. Veel soorten bonen bevatten veel ijzer, zoals bruine bonen, limabonen, sojabonen en witte bonen. Bonen bieden echter niet-heemijzer, dat niet zo gemakkelijk te absorberen is als heem, of vleesbronnen van ijzer. Verbeter uw opname van ijzer door bonen samen met vlees, zeevruchten of gevogelte te eten of door bonen te eten met een bron van vitamine C, zoals sinaasappels of paprika, beveelt de Centers for Disease Control and Prevention aan.

Onvolledige eiwit

 1. Bonen bevatten geen complete eiwitten, wat betekent dat ze niet alle essentiële aminozuren leveren die uw lichaam nodig heeft. Eet andere eiwitrijke peulvruchten en granen, zoals rijst, om ervoor te zorgen dat je alle essentiële aminozuren consumeert. Je hoeft geen andere eiwitten te eten bij dezelfde maaltijd als bonen zolang je ze op dezelfde dag eet, zegt de CDC.

Voorbereidingstijd

 1. De meeste bonen moeten voor het koken worden geweekt. Als je niet van plan bent, kan het frustrerend zijn om bonen te weken. Sla deze stap echter niet over - bonen weken helpt het zetmeel dat gastro-intestinale problemen veroorzaakt, op te lossen. De meeste soorten bonen verdubbelen of verdrievoudigen als ze water absorberen door weken. Als u vergeet de bonen een nacht te laten weken, kook ze dan twee tot drie minuten en laat ze vervolgens een uur afgedekt op kamertemperatuur staan ​​voordat u ze laat uitlekken, afspoelen en koken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407