Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De nadelen van het eten van chocolade

Mini-Muffins

 1. Hoewel de zoete, aangename smaak van chocolade een glimlach op uw gezicht kan toveren, zijn er enkele nadelen verbonden aan het eten van dit rijke voedsel. Hoewel je met mate voedsel kunt eten, biedt chocolade weinig voedingsvoordelen en heeft het verschillende voedingsnadelen die het een slechte keuze voor je dieet kunnen maken. De voedingswaarde kan per merk verschillen, dus controleer de productlabels indien beschikbaar.

Hoog caloriegehalte

 1. Chocolade is calorierijk. Een reep melkchocolade van 1,55 ounce bevat 235 calorieën. Deze hoeveelheid is meer dan veel andere snacks bieden. Bijvoorbeeld, een portie van 1,55 ounce rundvlees schokkerig biedt 124 calorieën. Het consumeren van te veel calorierijk voedsel kan leiden tot obesitas. Hoewel je tijdens het sporten calorieën kunt verbranden, zou dit tijdrovend zijn met chocolade. Het kost 57 minuten gewichtheffen of 43 minuten wateraerobics om 210 calorieën te verbranden. Dezelfde portie van een reep pure chocolade bevat 263 calorieën, maar pure chocolade bevat plantaardige stoffen die gunstig zijn voor uw gezondheid, volgens een 2012-nummer van het "International Journal of Hypertension." Hoewel pure chocolade gezonde verbindingen bevat, bevat het nog steeds veel calorieën en telt het mee voor je totale calorie-inname.

Hoog verzadigd vetgehalte

 1. Een van de nadelen van het eten van chocolade is dat het niet alleen veel vet bevat, maar ook veel verzadigd vet. Elke portie van 1,55 ounce bevat 8,14 gram verzadigd vet, een soort vet dat het risico op hartaandoeningen kan verhogen. Verzadigd vet kan uw niveau van "slechte" LDL-cholesterol verhogen. Om uw risico op hartaandoeningen te verminderen, stelt de American Heart Association een dagelijkse limiet van 16 gram of minder verzadigd vet voor. Chocolade levert de helft van deze hoeveelheid in elke portie van 1,55 ounce. Dezelfde portie pure chocolade bevat 10,8 gram verzadigd vet, maar Harvard Medical School legt uit dat de vetten in donkere chocolade afkomstig zijn van de cacaoboter en geen cholesterol verhogen, in tegenstelling tot de vetten in melkchocolade die voornamelijk melkvetten zijn.

Hoog suikergehalte

 1. Chocolade heeft een rijke smaak, niet alleen vanwege het vet dat het bevat, maar ook vanwege het hoge suikergehalte. Elke portie van 1,55 ounce, of ongeveer een reep, bevat 22,66 gram suiker. Hoewel suiker, net als bij andere koolhydraten, energie kan leveren, heeft het verschillende nutritionele nadelen. Suiker kan tandbederf bevorderen en een dieet met veel suiker kan het risico op hartaandoeningen verhogen. Donkere chocolade bevat ook veel suiker, maar minder dan melkchocolade. Een portie van 1,55 ounce van 70 procent pure chocolade levert 10,54 gram suiker op - minder dan de helft van wat melkchocolade bevat.

Vitaminen en mineralen laag

 1. Chocolade kan een schadelijk effect hebben op uw gezondheid als u het eet in plaats van een gezonder tussendoortje, vanwege de weinig nuttige voedingsstoffen. Chocolade is geen belangrijke bron van vitamines en levert slechts 8 procent van de dagelijks voorgestelde inname van calcium en 2 procent van de dagelijks voorgestelde inname van ijzer.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407