Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De nadelen van ijs

Puddingen zonder suiker

 1. Ik schreeuw, u schreeuwt dat we allemaal schreeuwen om ... hart- en vaatziekten? Brian Gould, hoogleraar Landbouweconomie aan de Universiteit van Wisconsin, meldt dat de gemiddelde Amerikaanse burger in 2006 meer dan 14 pond ijs consumeert. Het is duidelijk dat de meeste mensen regelmatig van de bevroren traktatie genieten. Helaas bevat ijs, net als de meeste smakelijke voedingsmiddelen, veel potentieel schadelijke ingrediënten, met name voor het cardiovasculaire systeem. IJs is een dessert dat het best met mate wordt geconsumeerd als je wilt voorkomen dat je schreeuwt om een ​​angioplastiek.

Fat

 1. Zoals alle zuivelproducten bevat ijs veel vet. Een portie van 1/2-kopjes van een toonaangevend merk van de meest geconsumeerde smaak van ijs, vanille, bevat 9 g vet. Hoewel vet een voedingsstof is en het lichaam een ​​bepaalde hoeveelheid nodig heeft om hormonen te produceren, energie te geven en organen te beschermen, kan teveel leiden tot hart- en vaatziekten. Vet zou ongeveer 20 tot 35 procent van je totale calorieën moeten uitmaken. Als u een typisch dieet met 2000 calorieën consumeert, wilt u voorkomen dat u elke dag meer dan 78 g vet consumeert. Een portie vanille-ijs bevat meer dan 10 procent dit bedrag. Bedenk ook dat een portie van 1/2 kopje vrij klein is.

Verzadigd vet

 1. Verzadigde vetzuren komen vaak voor in dierlijke producten zoals vlees, melk, eieren en boter. Overmatige consumptie van verzadigd vet kan uw cholesterolgehalte in het bloed verhogen, waardoor arteriële blokkade ontstaat en uiteindelijk hartaanvallen en beroertes worden veroorzaakt. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw adviseert de inname van verzadigd vet te beperken tot minder dan 10 procent van uw totale calorieën. Een portie van 1/2 kopje vanille-ijs bevat 6 g, of ongeveer 28 procent van deze hoeveelheid, gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Cholesterol

 1. Overmatige consumptie van voedingsmiddelen die veel cholesterol in de voeding bevatten, kan uw cholesterolgehalte in het bloed verhogen en uw risico op hartaandoeningen verhogen. Een portie van 1/2 kopje vanille-ijs bevat 25 mg cholesterol. De USDA beveelt aan om elke dag minder dan 2.300 mg cholesterol te consumeren om te voorkomen dat uw bloed-cholesterolspiegels stijgen, en minder dan 1.500 mg per dag als u ouder bent dan 50 of een geschiedenis van hartaandoeningen of diabetes heeft. Hoewel een portie vanille-ijs u niet in gevaar brengt om de aanbevolen limiet van de USDA te bereiken, stelt het Institute of Medicine geen aanbevolen voedingswaarde voor deze stof in en adviseert het zoveel mogelijk te beperken. Je lichaam produceert op zichzelf ongeveer 1.000 mg cholesterol per dag.

Sugar

 1. Suiker is een lege calorie. Het bevat calorische waarde, maar draagt ​​geen andere voedingsstoffen bij aan het dieet. Je kunt alle suiker die je wilt eten en aan je dagelijkse calorie-eisen voldoen, maar je moet nog steeds extra calorieën consumeren om aan je andere voedingsbehoeften te voldoen. Daarom kan suiker aanzienlijk bijdragen aan gewichtstoename en uiteindelijk aan hart- en vaatziekten. De onmiddellijke invloed van suiker op de bloedglucosespiegel kan ook leiden tot diabetes. De American Heart Association beveelt mannen en vrouwen aan om hun dagelijkse suikerinname te beperken tot respectievelijk 150 en 100 calorieën, om deze gezondheidsproblemen te voorkomen. Een portie vanille-ijs bevat 40 calorieën uit suiker, of ongeveer 27 tot 40 procent de AHA's voorgestelde limiet voor mannen en vrouwen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407