Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De negatieve effecten van tarwe in uw dieet

Toevoegen aan uw dieet

 1. Van de honderden soorten granen is tarwe de meest voorkomende in het Amerikaanse dieet. Tarwe en zijn bloem worden gebruikt om brood, broodjes, pasta, bagels, koekjes, cakes, muffins, croissants, crackers, ontbijtgranen en mueslirepen te maken, om maar een paar voorbeelden te noemen. Granen maakten geen deel uit van het traditionele menselijke dieet tijdens de evolutie van onze voorouders van jagers-verzamelaars, en sommige onderzoekers, waaronder dr. Loren Cordain, professor aan de Colorado State University, geloven dat granen bijdragen aan de chronische ziekten die nu zo veel voorkomen in Westerse samenlevingen, zoals uitgelegd in een paper gepubliceerd in 1999 in "World Review of Nutrition and Dietetics."

Glutengevoeligheid

 1. Tarwe kan een negatief effect hebben op mensen die gevoelig zijn voor gluten, een eiwit dat niet alleen voorkomt in tarwe, maar ook in rogge, gerst en kruisbesmette haver. Volgens het University of Maryland Center for Celiac Research heeft ongeveer 1 procent van de Amerikanen coeliakie, gekenmerkt door buikkrampen, een opgeblazen gevoel, diarree, constipatie en gewichtsverlies, terwijl nog eens 6 procent een glutenintolerantie heeft, die hoofdpijn kan veroorzaken, tintelingen in de ledematen, hersenmist, gewichtstoename en symptomen vergelijkbaar met het prikkelbare darm syndroom. Beide aandoeningen worden behandeld door tarwe en gluten strikt te vermijden. Als u coeliakie of glutenintolerant bent, lees dan zorgvuldig alle voedseletiketten om ervoor te zorgen dat u geen sporen van tarwe of gluten in uw dieet opneemt.

Gewichtstoename

 1. De meeste graankorrels, inclusief tarwe, bevatten een biochemische verbinding die lectine wordt genoemd. Lectines worden van nature door veel planten zoals tarwe geproduceerd om ze tegen hun vijanden te beschermen. Een onderzoek uitgevoerd met varkens toonde aan dat een dieet rijk aan granen en lectines werd geassocieerd met insulineresistentie, hogere bloeddruk en hogere ontstekingsniveaus, zoals gemeten met het C-reactieve eiwit, zoals gepubliceerd in het december 2005 nummer van "BMC Endocriene aandoeningen. " De auteurs van deze studie geloven dat een dieet rijk aan lectine-bevattende granen, waaronder tarwe, de honger zou kunnen verhogen door leptineresistentie te induceren, wat de verhoogde prevalentie van overgewicht en obesitas in westerse samenlevingen zou verklaren.

Auto-immuunomstandigheden

 1. Sommige veel voorkomende auto-immuunziekten, waaronder reumatoïde artritis en inflammatoire darmziekten, kunnen worden gekoppeld aan de consumptie van tarwe en granen, volgens een artikel uit 1999 gepubliceerd in "World Review of Nutrition and Dietetics." Hoewel meer onderzoek nodig is, kunt u proberen tarwe en granen uit uw dieet te verwijderen als u lijdt aan een auto-immuunziekte om te zien of u verbeteringen in uw symptomen opmerkt. Raadpleeg uw arts voordat u uw dieet verandert.

Hoge bloedsuikerspiegel

 1. Als u insulineresistentie, metabool syndroom, prediabetes of diabetes heeft, kan het eten van te veel koolhydraten tegelijk een sterke stijging van uw bloedsuikerspiegel veroorzaken. Veel voedingsmiddelen op basis van tarwe hebben een hoog koolhydraatgehalte. De American Diabetes Association beveelt aan om uw koolhydraten te beperken tot niet meer dan 45 tot 60 g per maaltijd, maar het eten van een kom van 2 kopjes tarwepasta met een saus op basis van tomaat en twee kleine koekjes gemaakt met tarwebloem kan goed zijn voor meer dan 100 g koolhydraten. Een 12-inch sub gemaakt met witte of volkoren meel bevat ongeveer 95 g koolhydraten, zonder rekening te houden met de extra koolhydraten van de chips of frisdrank.

Ga zonder tarwe

 1. Als u denkt dat tarwe u wat problemen oplevert, probeer het dan een maand of twee uit uw dieet te verwijderen. Deze uitdaging kan moeilijk zijn om te doen tijdens de eerste weken omdat zoveel basisvoedsel met tarwe wordt gemaakt. Probeer voor het ontbijt een quinoa-pap met yoghurt, vers fruit en noten of roerei met spinazie, champignons en kaas. Voor de lunch kunt u een broodje met zuurdesembrood hebben of gewoon een grote salade van bladgroenten met kip, avocado, spek en een op olijfolie gebaseerde vinaigrette. Voor het avondeten, serveer je je portie eiwitten met ovengebakken zoete aardappel frietjes besprenkeld met olijfolie. Praat eerst met uw arts.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407