Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De risico's van het eten van gerookte zalm

Cons

 1. Voordat u uw met roomkaas gesmoorde bagel bestrooit met een plakje heerlijke lox, moet u rekening houden met de gezondheidsrisico's van het eten van gerookte zalm. De gezouten en gerookte vis kan het best koud worden geserveerd, maar ook de wraak die het op je gezondheid en welzijn kan hebben. Als u bepaalde voorwaarden heeft, moet u extra voorzichtig zijn.

Verraderlijk natrium

 1. Een portie van 3 ons gerookte zalm bevat 1.700 milligram natrium, meer dan de 1500 milligram aanbevolen door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Een hoge natriuminname kan uw bloeddruk verhogen en uw risico op een beroerte en hartaandoeningen verhogen, vooral als u hypertensie, diabetes of chronische nieraandoeningen heeft. Onderzoek gepubliceerd in "Diabetes Care" in 2011 meldt dat natrium onafhankelijk geassocieerd is met alle doodsoorzaken en nierziekte in het eindstadium bij patiënten met type 1 diabetes.

Kritische chemicaliën

 1. Het eten van gerookte zalm verhoogt uw kans op het innemen van polycyclische aromatische koolwaterstoffen, chemicaliën die uw risico op kanker kunnen verhogen. Een artikel gepubliceerd in het "Journal of Food Protection" in 2006 meldt dat gerookte zalm polycyclische aromatische koolwaterstoffen bevat, zowel door zeeverontreiniging als door het rookproces. Polycyclische aromatische koolwaterstoffen kunnen een predisponerende factor zijn bij de oorzaak van borstkanker, volgens een artikel uit 2002 in "Environmental and Molecular Mutagenesis."

Slechte bacteriën

 1. Gerookte zalm kan pathologische bacteriën bevatten die uw risico op mogelijk fatale infecties kunnen verhogen. Onderzoekers in een studie uit 2008 in "International Journal of Food Microbiology" melden dat de bacterie Listeria monocytogenes tot een groot aantal kan groeien in koudgerookte zalm. De stappen in het koudrookproces kunnen persistente bacteriestammen die kunnen overleven en koloniseren tijdens de verwerking verminderen, maar niet elimineren. Listeriose, de term die wordt gebruikt voor infecties veroorzaakt door Listeria monocytogenes, wordt gekenmerkt door diarree, hoge koorts, spierpijn en convulsies en treft voornamelijk zwangere vrouwen, pasgeborenen, oudere volwassenen en volwassenen met een verzwakt immuunsysteem. De infectie veroorzaakt de dood bij ongeveer 16 procent van degenen die ernstig ziek worden. Zelfs wanneer gerookte zalm in uw koelkast wordt bewaard, kunnen Listeria monocytogenes blijven groeien.

Aanbevelingen voor risicoverlaging

 1. Minimaliseer deze gezondheidsrisico's door minder vaak gerookte zalm te eten. Breng uw natriuminname in evenwicht door natriumarm voedsel te consumeren op dagen dat u de gerookte vis eet. Gebruik uw lox kort na aankoop om het risico op bacteriële infecties te verlagen. Bel onmiddellijk uw arts als u symptomen ervaart.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407