Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De schoonheidsvoordelen van ananas

Stap 4

 1. Met zijn kenmerkende stekelige schil, spruitachtige groene bladeren en zoet geel vruchtvlees, is de ananas een symbool van gastvrijheid en een smakelijke traktatie. Zoals veel groenten en fruit, kan het net zo voedzaam zijn voor het lichaam als in het lichaam. Ananaspulp rijk aan mineralen, het sap drinken en beide op het lichaam aanbrengen, hebben meerdere schoonheidsvoordelen.

Duidelijkere teint

 1. Het hoge gehalte aan vitamine C en bromelaïne van ananassap maakt het een effectieve acnebehandeling. Bromelaïne is een enzym dat de huid verzacht en wordt al honderden jaren in Zuid- en Midden-Amerika gebruikt om ontstekingen en zwellingen te bestrijden. Het drinken van ananassap helpt het lichaam collageen te synthetiseren, waardoor de huid stevig en flexibel blijft, terwijl vitamine C en aminozuren helpen bij het herstel van cellen en weefsels. Voor een dubbele dosis huidvoeding, snijd een ananas in twee en koel de helft in. Schep het fruit uit de andere helft, pers het, drink het sap en wrijf zachtjes de binnenkant van de ananashuid op je gezicht, waarbij je het gebied rond de ogen vermijdt. Spoel je gezicht na een paar minuten grondig met lauw water. Herhaal twee of drie dagen later met de andere ananashelft.

Voordelen voor lichaam en voeten

 1. Dezelfde voedingsstoffen die ananas goed maken voor het gezicht, maken het ook voordelig voor de rest van uw huid. Voor een zachte exfoliërende bodypoets, schil een verse ananas en snijd het vruchtvlees in vier partjes. Wrijf tijdens het douchen de wiggen over je hele lichaam, gevolgd door een reinigingszeep en een grondige spoeling. Een ananasvoetbehandeling kan helpen schilferige en eeltige huid weg te vagen, waardoor de voeten gladder en helderder worden. Begin met een half kopje gehakte ananas, hak en meng dan de helft van de geschilde citroen, de helft van de ongeschilde appel, de helft van de geschilde grapefruit, een theelepel zout en twee theelepels anijs extract. Wrijf het mengsel over je voeten, waarbij je extra aandacht besteedt aan de hielen, omdat de huid daar snel hard wordt. Wikkel je voeten in plastic of bind plastic zakken eroverheen. Na 20 of 30 minuten verwijderen en afspoelen. De zout- en fruitenzymen helpen de huid te exfoliëren en te verzachten, terwijl de anijs - een zoethoutextract - kalmeert, zwelling tegengaat en natuurlijke geneeskrachtige stoffen bevat.

Gezonde nagels

 1. Broze en droge nagels kunnen wijzen op een tekort aan vitamine A, terwijl gebarsten en gespleten nagels kunnen wijzen op het tekort aan B-vitamines in uw lichaam. Ananasfruit en -sap zijn goede bronnen van beide, een andere reden om ze te consumeren en lokaal toe te passen. Handen drogen gemakkelijk uit omdat ze zo vaak worden gebruikt, waardoor nagelriemen sneller uitdrogen. droge nagelriemen veroorzaken lelijke nagelbedden die ook gevoeliger zijn voor barsten en infecties die bacteriën en schimmels veroorzaken. Een natuurlijke verzachtende behandeling voor je nagelriemen is een mengsel van twee eetlepels ananassap en een eidooier, die het uitdrogende effect van het enzym bromelaïne in ananas tegengaat. Breng het mengsel aan op je nagelriemen en laat het ongeveer vijf minuten staan. Gebruik een wattenstaafje om je verzachte nagelriemen terug te duwen naar hun nagelbedden, spoel je vingers vervolgens af met warm water en volg met handcrème. Deze behandeling is net zo voordelig voor teennagels als vingernagels.

Tips en aandachtspunten

 1. Over het algemeen bevorderen groenten en fruit die de huid voeden ook indirect de gezondheid van nagels en haar en ananas is geen uitzondering. Bij gebruik van ananas in een masker of ander gezichtsproduct, vermijd oogcontact omdat irritatie kan optreden. Zwangere vrouwen met zwangerschapsdiabetes moeten hun inname van ananas en het sap ervan beperken. Het drinken van sap van een niet-gerijpte ananas kan diarree veroorzaken. Kies in plaats van commercieel ananassap, vers geëxtraheerd sap omdat het meer van de voedingsstoffen van het fruit vasthoudt en warmte die bij commerciële verwerking wordt gebruikt, het bromelaïne kan vernietigen. Eet meer fruit dan alleen het sap om meer waardevolle ananas te krijgen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407