Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De top 7 gezondheidsvoordelen van Jujube-fruit, inclusief een betere spijsverteringsimmuniteit

5 natuurlijke methoden voor botgenezing

 1. Ik wed dat je hebt gehoord van de snoepjes die jujubes, juju-fruit of Jujyfruits worden genoemd. Deze variaties van taai, kleurrijk, kunstmatig gearomatiseerde snoepjes met "fruit" smaak zijn allesbehalve gezond. Dus waarom hebben deze onnatuurlijke snoepjes dezelfde naam als een natuurlijk exotisch fruit dat vol zit met gezondheidsvoordelen? Nou, volgens voedselhistoricus Charles Perry, bevatten de snoepjes oorspronkelijk jujube-vruchtensap, en aan het begin van de eeuw was het gebruikelijk om de snoepjes te gebruiken voor borstklachten. Ze waren vooral populair in theaters waar bioscoopbezoekers niet wilden dat hun hoest andere kijkers zou storen. (1)

 2. Tegenwoordig bevatten de snoepjes helaas geen jujube-sap, maar het goede nieuws is dat jujube-fruit, meestal rode dadels genoemd, vers, rauw of in thee kan worden gegeten om hun oude (4.000 jaar!) gezondheidsbevorderende eigenschappen.

 3. Net als een olijf of een kleine dadel in grootte, heeft vers jujubefruit de textuur en de frisse, heldere smaak van een appel. In de traditionele geneeskunde zijn het fruit, de zaden en de schors van jujube gebruikt om angst en slapeloosheid te behandelen, evenals als een stimulans voor de eetlust of voor de spijsvertering. (2) Terwijl verse jujubes vlees hebben dat vergelijkbaar is met een appel, smaakt gedroogde jujube sterk als dadels en hebben ze een even indrukwekkend voedingsprofiel. Net als dadels zit jujube-fruit boordevol energie, essentiële vitamines en mineralen, die veel gezondheidsvoordelen bieden.

7 gezondheidsvoordelen van Jujube Fruit

 1. Als u symptomen van hoge bloeddruk opmerkt, kunnen jujubes helpen om uw bloeddruk terug onder controle te krijgen.

 2. Het water dat uit jujubes wordt geëxtraheerd, heeft zijn potentieel voor het remmen van kankercellen aangetoond. Een studie in het bijzonder van het Vaccine and Serum Research Institute in Iran testte het waterextract van gedroogd jujube-fruit op mogelijke kankerbestrijdende effecten en inductie van apoptose (automatische celdood) van menselijke tumorcellijnen. Met behulp van DNA-fragmentatieanalyse toonden onderzoekers aan dat jujube-extract de menselijke tumorcellijnen onderdrukte, met name een leukemie-lijn. Over het algemeen toonde deze wetenschappelijke studie het indrukwekkende vermogen van jujube om tumorcellen te doden, waardoor jujube-fruit een potentieel kankerbestendig voedsel is. (3)

 3. Jujubes en hun zaden worden vaak gebruikt in de Chinese geneeskunde om veel voorkomende slaapproblemen zoals slapeloosheid te behandelen. Jujube-fruit en jujube-zaden bevatten verbindingen die bekend staan ​​als flavonoïden, saponinen en polysachariden. Studies hebben aangetoond dat het hoge saponinegehalte van de jujube dat het de mogelijkheid geeft om als een natuurlijk kalmerend middel te werken en een rustgevend effect heeft op het hele zenuwstelsel. [! 78442 => 1140 = 2!

 4. Jujube-fruit wordt traditioneel gebruikt als puree, pasta, thee of soep om de spijsvertering te verbeteren. Een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry toonde aan dat een voldoende consumptie (gedefinieerd als 40 milligram per dag) jujube elke dag de algehele gastro-intestinale omgeving kan verbeteren en de blootstelling van darmslijmvliezen aan giftige ammoniak en andere schadelijke stoffen kan verminderen. (5)

 5. Een specifiek gastro-intestinaal voordeel van jujube is verlichting van het veel voorkomende en zeer ongewenste gezondheidsprobleem van chronische constipatie, dat werkt als een natuurlijke remedie tegen constipatie. Een studie gepubliceerd in Digestion onderzocht de veiligheid en werkzaamheid van een extract van jujube bij mensen met een langere transittijd, wat indicatief is voor constipatie. De proefpersonen kregen 12 weken vloeibare Z. jujuba of placebo.

 6. Voor de met jujube behandelde groep genormaliseerd de symptomen bij 84 procent van de proefpersonen, maar slechts 12 procent van de placebogroep vertoonde verbeteringen. De studie concludeerde dat jujuba-extract een effectieve en veilige behandeling is voor chronische constipatie. (6)

 7. Jujubes staan ​​bekend om hun kalmerende werking op lichaam en geest. Dat is precies waarom ze traditioneel worden gebruikt als een natuurlijk antidepressivum, anti-angst en anti-stress medicinaal voedsel. De zaden van de jujube-vrucht zijn specifiek betrokken bij het verminderen van angst bij dieren.

 8. Resultaten van een studie gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology suggereren dat jujubezaadextract bij een lagere dosis anti-angsteffecten en kalmerende effecten heeft bij gebruik bij een hogere dosis. (7) Helaas zijn er momenteel geen studies bij mensen over de kalmerende of angstverminderende effecten van jujube, maar het dieronderzoek is tot nu toe bemoedigend geweest voor het potentieel van jujube als natuurlijke stressverlichter.

 9. Omdat het zowel antioxidant als vitamine C is, is jujubeconsumptie een uitstekende manier om uw inname van belangrijke voedingsstoffen te verhogen. Antioxidanten zijn voedingsstoffen die schade door vrije radicalen blokkeren. Overmatige hoeveelheden vrije radicalen in het lichaam zijn gekoppeld aan een versneld verouderingsproces en ernstigere gezondheidsproblemen zoals kanker en hartaandoeningen.

 10. Omdat ons lichaam niet zelfstandig vitamine C kan produceren, is het essentieel dat we ervoor zorgen dat we voldoende vitamine C in onze voeding krijgen. Het hebben van iets minder dan een half kopje verse jujubes voldoet aan meer dan 100 procent van je dagelijkse vitamine C-behoefte. Dat is een vrij gemakkelijke en smakelijke manier om schade door vrije radicalen en een staaf van ziekte te bestrijden.

 11. Vitamine C is ook de sleutel tot een gezonde huid en haar, en helpt wonden en verwondingen aan het lichaam sneller te genezen.

 12. Een kopje verse jujubes heeft ongeveer 15 procent van uw dagelijkse kaliumbehoefte. Weet jij waar kalium goed voor is? Het is uitstekend om uw bloeddruk op een gezond niveau te houden, wat op zijn beurt uitstekend is voor de gezondheid van het hart. Het kalium van Jujube is nuttig om de bloedvaten ontspannen te houden. Wanneer bloedvaten ontspannen zijn, is de bloedstroom en druk veel beter. (8)

Jujube Fruit Nutrition Feiten

 1. Jujube-fruit (Ziziphus jujuba) komt uit de kleine en bladverliezende jujube-boom. De jujube-boom is een soort Ziziphus in de wegedoornfamilie (Rhamnaceae). De jujube is een steenvrucht of steenvrucht. Jujubes worden ook vaak rode dadels, Chinese dadels, Koreaanse dadels of Indiase dadels genoemd.

 2. Jujube-fruit heeft een behoorlijk indrukwekkend voedingsprofiel met veel vitamines en mineralen, vooral vitamine C.

 3. 100 gram vers, rauw jujube-fruit bevat ongeveer: (9)

Jujube Fruit selecteren, gebruiken en bewaren

 1. Helaas zijn jujubes in de VS niet gemakkelijk te vinden in supermarkten, maar vaak in Aziatische speciaalzaken die exotisch fruit importeren.

 2. Als u rauwe jujubes koopt, zoek dan naar ongeschonden, stevige en volle jujubes. Ze moeten groengeel tot geelachtig rood van kleur zijn met een gladde schil. Naarmate de jujube ouder wordt, wordt zijn roodachtige huid donkerder tot kastanjebruin en vervolgens paarsachtig zwart en begint hij te rimpelen als een date. Daarom is het ook algemeen bekend als de rode datum of Chinese datum.

 3. Vers jujube-fruit kan rauw worden gegeten of worden gebruikt in plaats van appels in elk recept. Schil gewoon de schil en verwijder het enkele zaadje erin om jujubes in een appelrecept te gebruiken. Jujubes kunnen ook worden gekookt, gebakken, gestoofd of gedroogd. Traditioneel worden ze vaak gebruikt om een ​​puree of pasta te maken die aan gerechten kan worden toegevoegd voor extra smaak, zoetheid en gezondheidsvoordelen. Sommige mensen gebruiken ook jujubes om vitamine C-rijke jam te maken.

 4. Rauwe, verse bessen gaan ongeveer drie tot vier dagen mee bij kamertemperatuur of een paar weken in de koelkast. Gedroogde bessen bewaard in een luchtdichte verpakking, weg van hitte en licht, kunnen enkele maanden duren.

 5. Naast het snacken van verse of gedroogde jujubes, kunt u in elk recept ook jujubes gebruiken in plaats van appels. Je kunt ook zelfgemaakte jujube en gemberthee maken met gedroogde jujubes, wat erg rustgevend en lekker is.

 6. Enkele andere ideeën voor een lekker jujube-recept zijn:

Geschiedenis van Jujube-fruit en interessante feiten

 1. Er zijn geen veelvoorkomende negatieve bijwerkingen van jujubes gemeld, vooral wanneer ze in normale voedselhoeveelheden worden geconsumeerd, tenzij u allergisch bent, maar er zijn enkele mogelijke voorzorgsmaatregelen te nemen.

 2. Jujube is misschien acuut vruchtbaarder, maar er is beperkt dieronderzoek om dit idee te ondersteunen. (10) Praat met uw arts als u zwanger bent of zwanger wilt worden.

 3. Als u een aanhoudende gezondheidstoestand heeft of medicijnen gebruikt, neem dan contact op met uw arts voordat u jujube medicinaal gebruikt.

 4. Jujube kan de bloedsuikerspiegel verlagen, dus let goed op uw bloedsuiker als u diabetes hebt en gebruik jujube in hoeveelheden die groter zijn dan de normale hoeveelheden voedsel.

 5. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407