Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De veelbelovende gezondheidsvoordelen van scherp kersensap

Overwegingen

 1. Het is gemakkelijk om kersen aan een fruitsalade toe te voegen of het ontpitte fruit in een smoothie te doen, maar heb je ooit ontdekt dat je scherp kersensap drinkt? Terwijl scherpe kersen boordevol belangrijke voedingsstoffen zitten, moet je een hele zak eten om alle voordelen te krijgen die je kunt krijgen door alleen het sap te drinken.

 2. "Het onderzoek naar scherp kersensap is behoorlijk opwindend", zegt Sarah Pflugradt, RD. "Zijn rol in spierherstel na beschadigende lichaamsbeweging en als ontstekingsremmend voedsel zijn twee van de grootste voordelen voor sporters. Ik vind het geweldig dat we kersen kunnen toevoegen aan de lijst met ontstekingsremmende voedingsmiddelen, omdat ontsteking een grote factor is in zoveel aandoeningen zoals artritis, diabetes en hartaandoeningen. Een ander groot voordeel is dat scherp kersensap de slaap kan verbeteren, omdat zowel zoete als scherpe kersen melatonine bevatten. "

 3. Kortom, scherp kersensap biedt bescherming tegen tal van aandoeningen dankzij zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Lees verder voor meer informatie over de indrukwekkende gezondheidsvoordelen van scherp kersensap.

Antioxidanten in scherp kersensap

 1. Taartkersen zijn, net als alle rode groenten en fruit, rijk aan anthocyanen - een klasse van antioxiderende fytochemicaliën of ziektebestrijdingsmiddelen in plantaardig voedsel.

 2. Andere groenten en fruit in deze klasse zijn frambozen, aardbeien, bieten, veenbessen, appels, rode uien, bruine bonen en rode bonen. Fytochemicaliën geven heldere groenten en fruit hun kleurrijke tinten. Vooral anthocyanen bevorderen een gezonde bloedsomloop, zorgen voor een goede zenuwfunctie en kunnen kankerbestrijdende eigenschappen bieden.

 3. Consumptie van scherp kersensap boordevol anthocyanine biedt oudere volwassenen meer bescherming tegen de ontwikkeling van hartaandoeningen, kanker en leeftijdgerelateerde cognitieve achteruitgang, volgens een studie gepubliceerd in oktober 2009 door het Journal van voeding.

 4. Plus, de antioxidanten in scherp kersensap kunnen een positief effect hebben op gewrichtspijn veroorzaakt door ontstekingsartrose. Vrouwen met artrose die gedurende 21 dagen dagelijks twee flessen van 10,5 ounce kersensap consumeerden, hadden een significante vermindering van pijn en ontsteking, volgens een studie gepubliceerd in een nummer van het Journal of Food Studies van december 2012.

Scherp kersensap biedt mogelijk bescherming tegen kanker

 1. Kankerverwekkende stoffen zijn schadelijke stoffen in de lucht, water en voedingsmiddelen die de lichaamscellen kunnen beschadigen en die veranderingen kunnen veroorzaken die tot kanker kunnen leiden. Scherp kersensap biedt anthocyanen en andere ziektebestrijdende chemicaliën die gunstig kunnen zijn voor het stoppen van celtransformatie die tot kanker kan leiden.

 2. Kersen zijn een rijke bron van anthocyanen, waarvan is aangetoond dat ze de proliferatie van kankercellen verminderen en tumorvorming remmen, volgens een onderzoek van december 2004 in het Journal of Biomedicine and Biotechnology. Wat meer is, deze krachtige pigmenten werden gevonden om de proliferatie van menselijke darmkankercellen te verminderen in een onderzoek van mei 2003 Cancer Letters.

Tart Cherry Juice's gezondheidsvoordelen voor de gezondheid

 1. Twee dagelijkse kopjes scherp kersensap kunnen de systolische bloeddruk en schadelijke lipoproteïne (LDL) -cholesterol met lage dichtheid bij oudere volwassenen aanzienlijk verlagen, vanwege de anti-oxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen, een Studie van januari 2019 gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients found.

 2. Bovendien bevat scherp kersensap quercetine, een krachtige antioxidant die de bloeddruk aanzienlijk kan verlagen, volgens een studie van juli 2013 gepubliceerd in het International Journal of Preventative Medicine.

Scherpe kersensaphulpmiddelen bij sportherstel

 1. "Als je consequent aan het trainen bent, kun je overwegen om scherp kersensap te nemen", zegt voedingsdeskundige Kelly Plowe, RD uit Los Angeles. "Onderzoek heeft aangetoond in zowel uithoudingshart- als krachttraining dat scherp kersensap je sneller kunt herstellen, mede dankzij minder spierbeschadiging, ontsteking en pijn."

 2. Marathonlopers die een paar dagen voorafgaand aan een marathon en vlak voor een marathon scherp kersensap consumeerden, ondervonden minder spierbeschadiging, pijn, ontsteking en eiwitafbraak dan hardlopers die dat niet deden slok, volgens een studie van december 2010 in de Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports.

 3. Nog steeds niet overtuigd om de Gatorade te vergeten en te genieten van kersensap voor uw volgende run? Hardlopers die gedurende zeven dagen voorafgaand aan een langeafstandsrelais tweemaal daags 11 tot 12 ons scherp kersensap consumeerden, meldden tijdens de race aanzienlijk minder pijn dan degenen die een placebo consumeerden, een studie uit 2010 in het Journal of the International Society of Sports Nutrition gevonden. De onderzoekers concluderen dat scherp kersensap een effectieve remedie is voor spierpijn die niet gepaard gaat met de bijwerkingen van NSAID's.

 4. Een kleine studie testte de werkzaamheid van een scherp kersensapmengsel bij het voorkomen van de symptomen van door inspanning veroorzaakte spierschade bij mannelijke studenten. Na het drinken van 12 ons kersensap gedurende acht opeenvolgende dagen, merkten de deelnemers die het sap dronken verminderde post-workout pijn en krachtverlies, volgens een studie van augustus 2006 in het British Journal of Sports Medicine.

 5. Plus, onderzoek toont aan dat het sap vooral gunstig kan zijn voor atleten die al een piek in training hebben en op zoek zijn naar herstel en sneller willen sporten, volgens een beoordeling uit 2017 in Current Sportgeneeskunde rapporten.

Hoe zit het met scherp kersensap voor slaap?

 1. "Vergeet het glas warme melk. Ik ben een groot fan van scherp kersensap als een natuurlijke remedie voor slaap", zegt Plowe. "Als je problemen hebt om in slaap te vallen, kan een glas scherp kersensap voldoende zijn. De vrucht is een natuurlijke bron van melatonine en tryptofaan."

 2. In vergelijking met een placebo bleek het drinken van scherp kersensap 84 minuten slaap per nacht voor acht personen met slapeloosheid ouder dan 50, volgens een pilotstudie uit 2018 gepubliceerd in het American Journal of Therapeutics.

 3. De studie merkt op dat, omdat slapeloosheid veel voorkomt bij ouderen en hypnotica het risico op vallen meer dan viervoudig kunnen verhogen, scherp kersensap een effectieve behandeling kan zijn voor slapeloze nachten zonder het risicovolle bijwerkingen.

Scherp kersensap kan de gezondheid van uw hersenen verbeteren

 1. Omega-3 moet volgens een onderzoek in juli 2019 in Food Arsenal niet het enige breinbevorderende supplement in je arsenaal zijn. Uit het onderzoek bleek dat volwassenen van 65 tot 73 jaar die gedurende 12 weken twee kopjes kersensap dronken, hun geheugen verbeterden. De onderzoekers beschrijven deze effecten tot de polyfenolen, anthocyanen en melatonine van het fruit, maar erkennen dat verder onderzoek moet worden uitgevoerd om de bevindingen te bevestigen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407