Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De veiligheid van Alfredo-saus tijdens de zwangerschap

Vergelijkingen met vers fruit

 1. Alfredo-saus ontstond in Rome in de vroege jaren 1900, toen chef-kok Alfredo di Lelio geselecteerde ingrediënten combineerde om zijn zwangere vrouw tevreden te stellen en te voeden. De eenvoudige maar smaakvolle saus werd oorspronkelijk geserveerd met fettuccine of eiernoedels, die de rijke, vette smaak van de saus absorberen. Het gerecht van Alfredo di Lelio blijft een favoriet onder mensen in alle stadia van het leven, inclusief zwangerschap. Over het algemeen zijn gerechten met Alfredo-saus veilig voor zwangere vrouwen.

Voedselveiligheid tijdens de zwangerschap

 1. De American Pregnancy Association, APA, spoort aanstaande moeders aan om voorzichtig te zijn bij het selecteren van voedsel, omdat veel populair voedsel ernstige complicaties voor de moeder of het ongeboren kind kan veroorzaken. De APA spoort vrouwen nadrukkelijk aan om rauwe, ongepasteuriseerde zuivelproducten te vermijden, omdat deze listeria kunnen bevatten, een vorm van bacteriën die verantwoordelijk zijn voor een miskraam, doodgeboorte en infecties bij de pasgeborene. Volgens de Centers for Disease Control vertegenwoordigen 17 procent van de gediagnosticeerde gevallen van listeria-infectie zwangere vrouwen. Goede voorzorgsmaatregelen zijn essentieel voor de gezondheid van zowel de moeder als de baby.

Ingrediënten

 1. Traditioneel was Alfredo-saus een heel eenvoudig voedingsmiddel met weinig ingrediënten. Het originele recept van Alfredo di Lelio bevatte gelijke delen ongezouten boter en geraspte Parmezaanse kaas. In de Verenigde Staten, waar ongepasteuriseerde boter zeldzaam is, heeft Alfredo-saus weinig of geen kans op besmetting - vooral omdat het grondig wordt gekookt voordat het wordt geserveerd. Extrapolaties van dit recept kunnen een verscheidenheid aan kruiden en kruiden zijn, zoals peper, room, melk, knoflook, ui, paddestoel of zetmeel. Geen van de ingrediënten die gewoonlijk in Alfredo-saus worden gebruikt, dragen een specifiek risico voor zwangere vrouwen.

Nutrition

 1. Hoewel het risico op ziekte door Alfredo-saus klein is, moeten zwangere vrouwen niet teveel aan vet eten. Traditionele Alfredo-saus bevat buitensporige hoeveelheden verzadigd vet, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van een aanstaande moeder. Heidi Murkoff, auteur van de "What to Expect" -serie, beveelt aan dat zwangere vrouwen niet meer dan 30 procent van hun calorieën uit vet halen. Overmatig dieetvet tijdens de zwangerschap kan ervoor zorgen dat vrouwen te zwaar worden, wat na de geboorte van de baby moeilijk te verliezen kan zijn.

Overwegingen

 1. Algemene voorzorgsmaatregelen kunnen helpen om door voedsel overgedragen ziekten tijdens alle stadia van de zwangerschap te voorkomen. Om infectie door listeria te voorkomen, moedigt de Centers for Disease Control zwangere vrouwen aan om alle vlees, eieren en zuivelproducten grondig te koken voordat ze worden gegeten. Zelfgemaakte Alfredo-saus gemaakt van ongepasteuriseerde boter moet worden verwarmd tot ten minste 160 graden Fahrenheit om eventuele sporen van listeria te vernietigen. Bovendien moeten zwangere vrouwen alle groenten en fruit grondig wassen om bacteriën te elimineren die door voedsel overgedragen ziekten kunnen veroorzaken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407