Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De verschillen in braden, bakken en grillen

Bakken in saus

 1. Voor een getrainde chef-kok is het herkennen van de verschillen tussen kookmethoden een tweede natuur. Ze zijn gecategoriseerd als "nat" of "droog", afhankelijk van of het water of andere vloeistoffen betreft, en elk van die brede categorieën omvat verschillende specifieke kookmethoden. Roosteren, bakken en grillen zijn bijvoorbeeld alle methoden voor droogkoken. Toch gebruikt elke warmte op een andere manier.

Kookmethoden voor droge hitte

 1. Kookmethoden voor droge hitte worden door culinaire leerboekauteur Wayne Gisslen gedefinieerd als "... die waarin de warmte zonder vocht wordt geleid." De warmte kan worden geleid door lucht, het hete metaal van een koekenpan of de olie van een friteuse. Een marshmallow roosteren boven een kampvuur maakt gebruik van een droge kookmethode, net als het maken van een broodje gegrilde kaas voor je kinderen. Elke bereidingswijze heeft zijn voor- en nadelen.

Over broiling

 1. Roosteren gebruikt een warmtebron boven het voedsel om intense hitte te genereren. Vleeskuikens gebruiken een gasvlam of een elektrisch element om een ​​temperatuur van 550 graden Fahrenheit te genereren. Het voedsel wordt op een druppelvangende pan geplaatst om spatten en het risico op brand te minimaliseren en binnen een paar centimeter van de warmtebron geplaatst. De intense hitte bruin vlees en karameliseert suikers zeer snel, waardoor complexe smaken en aroma's ontstaan. Het voedsel moet echter relatief dun zijn om door te koken voordat het door de hitte wordt verkoold. "Char-grillen" is een verkeerde benaming, omdat koken op kolen eigenlijk een vorm van grillen is.

Over grillen

 1. Grillen werkt op vrijwel dezelfde manier als braden. Grillen kookt het voedsel door intense hitte te genereren uit gas, houtskool of een elektrisch element. Het verschil is dat bij het grillen de warmtebron zich onder het voedsel bevindt. Het voedsel wordt boven de hitte op een metalen grill geplaatst, die erg heet wordt en donkere, aantrekkelijke grillstrepen op het voedsel aanbrengt. Terwijl het braden te allen tijde intense hitte gebruikt, is het grillen variabeler en kan de hitte hoog, matig of laag zijn naar de zin van de kok. Net als braden is grillen een gezonde methode omdat het ervoor zorgt dat vet kan koken en weg kan druppelen.

Over bakken

 1. Bakken is een langzamere kookmethode met een lagere intensiteit. Uw oven biedt een kleine, afgesloten ruimte waarin u een warme omgeving voor levensmiddelen kunt creëren. Een gasvlam of elektrisch element verwarmt de lucht, die op zijn beurt warmte overbrengt op uw voedsel. Dit kan plaatsvinden op hoog of laag vuur, afhankelijk van het gewenste resultaat. Op hoog vuur kunnen levensmiddelen bijna net zo effectief bruin worden als grillen of braden, maar u kunt uw oven ook gebruiken als een slowcooker voor harde, lang bakende stukken vlees. Bakken duurt langer dan grillen of grillen, maar is geschikt voor het bereiden van grotere en dikkere gerechten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407