Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De verschillen in koken met rijstmeel en bloem voor alle doeleinden

Gemalen zonnebloempitten

 1. De belangrijkste verschillen tussen rijstmeel en bloem voor alle doeleinden zijn het meest merkbaar bij het bakken met de twee. Voor de meeste andere doeleinden kunnen de twee meel worden verwisseld met weinig verschil in kwaliteit van het eindproduct. De smaak en resultaten variëren enigszins, maar over het algemeen presteren de twee meel op veel van dezelfde manieren tijdens het koken. Gebruik deze tips om naadloos de twee meel in je kookproces te gebruiken met goede resultaten, en leer op een aantal manieren rijstmeel omruilen voor bloem voor alle doeleinden om je glutenvrij te maken.

Meel voor verdikking

 1. Rijstmeel en bloem voor alle doeleinden werken beide goed als verdikkingsmiddelen voor soepen, sauzen en jus. Beide zijn geschikt voor het maken van roux en in drijfmest verdikte sauzen en kunnen door elkaar worden gebruikt in recepten die om beide vragen. Om een ​​roux te maken, kook uien en andere groenten in olie voordat u meel toevoegt en bruin maakt onder constant roeren. Voeg bouillon of water toe en laat sudderen tot uw saus is ingedikt. Maak een slurry door een deel bloem toe te voegen aan vier delen water en te mengen tot er geen klontjes meer zijn. Voeg een kop hete bouillon uit je saus toe en roer goed voordat je de slurry in je saus mengt en tot het dik wordt.

Meel om te frituren

 1. Rijstmeel en bloem voor alle doeleinden worden beide gebruikt voor het braden van vlees en groenten. Gebruik rijstmeel op kleinere stukken vlees, omdat het veel sneller kookt dan bloem voor alle doeleinden en niet bestand is tegen de lange frituurtijd die nodig is om vlees met been te bereiden. Wanneer u grotere stukken vlees frituurt, reik dan naar bloem voor alle doeleinden voor het beste resultaat. De twee meel kan ook worden gemengd om te frituren om een ​​alternatieve coating te maken die goed werkt op een aantal kleinere stukken vlees en gefrituurde groenten. Water of een andere vloeistof zoals bier kan aan beide meel worden toegevoegd om ook een beslag te maken om te frituren.

Meel voor het bakken

 1. De verschillen tussen rijstmeel en bloem voor alle doeleinden zijn het meest merkbaar bij het bakken. De gluten in bloem voor alle doeleinden werken om typische broden te maken; rijstmeel is glutenvrij en zal niet dezelfde resultaten opleveren. Rijstmeel wordt meestal gebruikt in combinatie met een mix van andere glutenvrije meel om vergelijkbare resultaten te produceren. Zorg ervoor dat u een recept gebruikt dat speciaal is geformuleerd voor rijstmeel, omdat het niet uitwisselbaar is met bloem voor alle doeleinden bij het bakken. Rijstmeel werkt geweldig om muffins, zoete broodjes en knoedels te maken, terwijl bloem voor alle doeleinden veel wordt gebruikt om gistbrood en zuurdesembrood te maken.

Meel voor noedels

 1. Zowel rijstmeel als meel voor alle doeleinden werken goed om noedels te produceren, hoewel de resultaten nogal verschillen. Meel voor alle doeleinden kan worden gemaakt in noedels met of zonder de toevoeging van eieren, terwijl rijstnoedels meestal worden gemaakt met weinig meer dan rijstmeel en water. Beide soorten noedels kunnen thuis worden gemaakt met goede resultaten. Rijstnoedels kunnen in platte wikkels voor knoedels worden gerold op dezelfde manier als bloemmeelnoedels voor alle doeleinden in ravioli kunnen worden gerold. Met een noedelpers kunnen beide worden gemaakt in een verscheidenheid aan noedelsoorten; rijstnoedels koken veel sneller dan die gemaakt van bloem voor alle doeleinden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407