Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De vitamines bij het eten van een rauwe aardappel

Kruisbesjut Chutneys

 1. Hoewel je meestal denkt aan het eten van gebakken, gepureerde of gefrituurde aardappelen, kun je ze ook rauw eten. Aardappelen bevatten verschillende belangrijke vitamines en mineralen. Het koken van aardappelen kan de voedingswaarde echter vernietigen of verminderen, dus rauw eten van aardappelen geeft u het grootste gezondheidsvoordeel voor uw voedseldollars. Je kunt rauwe aardappelen gewoon eten of in verse salades hakken.

Vitamine C

 1. Een grote, rauwe aardappel levert 72,7 mg vitamine C, dat is 80,7 tot 96,9 procent van de aanbevolen dagelijkse inname; als u borstvoeding geeft, heeft u 120 mg nodig. De vitamine C kan uw immuunsysteem versterken en het uiterlijk van uw huid verbeteren. Omdat je lichaam deze vitamine niet produceert, is het eten van rauwe aardappelen een goede manier om je dagelijkse dosis te krijgen.

Vitamine B-6

 1. Een grote rauwe aardappel heeft een grote hoeveelheid vitamine B-6, ook bekend als pyridoxine: 0,7 mg. Dit lijkt misschien niet veel, maar het vertegenwoordigt 41,1 procent tot 46,6 procent van de vitamine B-6 die je elke dag nodig hebt. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven zouden meer moeten consumeren, en het eten van rauwe aardappelen is een goede optie om de inname te stimuleren. Vitamine B-6 helpt je hersenen om serotonine te produceren, een stof die nodig is om je humeur te reguleren.

Niacine

 1. Neem een ​​grote, rauwe aardappel in uw dieet op om 3,9 mg niacine of vitamine B-3 te krijgen. Dit is 24,3 procent tot 27,8 procent van de hoeveelheid die u elke dag nodig heeft. Deze vitamine helpt bij het handhaven van goede cholesterolwaarden. Pas echter op dat u niet teveel niacine krijgt; een teveel kan leiden tot blozen van de huid, maagklachten en wazig zien.

Thiamine

 1. Eet een rauwe aardappel om de thiamine in uw dieet te stimuleren; elke grote aardappel levert 16,6 tot 18,1 procent van de dagelijkse voorgestelde inname van deze vitamine. Thiamine, ook bekend als vitamine B-1, is van cruciaal belang voor het metaboliseren van de koolhydraten in het voedsel dat u eet. Het eten van rauwe aardappelen kan ook een goede optie zijn als je jezelf spuugt van alcoholmisbruik. Een studie gepubliceerd in het mei-nummer van het tijdschrift "Nature Reviews. Neurology" geeft aan dat het verkrijgen van voldoende hoeveelheden thiamine kan helpen bij het voorkomen van bepaalde neurologische aandoeningen die samenhangen met alcoholontwenning.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407