Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voeding in groentebouillon

Strategies

 1. U kunt eenvoudig zelfgemaakte soep maken om u op te warmen tijdens de koudere maanden of gewoon om u te helpen bij te vullen vóór uw hoofdmaaltijd, zodat u niet teveel calorieën verbruikt. De meeste zelfgemaakte soeprecepten beginnen met bouillon, zoals groentebouillon. Hoewel de in de winkel gekochte versie het handigst is, bevat deze vaak echt veel natrium, dus het is misschien beter om thuis je eigen versie te maken.

Calorieën en Macronutriënten

 1. Groentebouillon bevat niet veel calorieën. Een portie van 1 kopje levert slechts 12 calorieën, allemaal afkomstig van de 3 gram koolhydraten die het bevat. Andere soorten bouillon hebben vergelijkbare calorietellingen, waarbij elke kop kippenbouillon 12 calorieën levert en elke kop runderbouillon 17 calorieën levert. Deze op vlees gebaseerde bouillons bevatten echter elk ongeveer 0,5 gram vet, waardoor groentebouillon de gezondere optie is als je een calorieteller bijhoudt.

Natriumgehalte

 1. Het grootste nadeel van in de winkel gekochte groentebouillon is dat deze vrij veel natrium bevat. Elke kop bevat 940 milligram, of 39 procent van de dagelijkse waarde voor natrium. Kip en runderbouillon bevatten iets minder natrium, met kippenbouillon met 860 milligram en rundvlees met 893 milligram. Zoek naar een groentebouillon met het label "natriumarm", omdat deze bouillon niet meer dan 5 procent van de DV kan bevatten, of 140 milligram natrium per portie. Het consumeren van teveel natrium verhoogt het risico op hoge bloeddruk, hartaandoeningen en beroertes.

Vitamine-gehalte

 1. Hoewel groentebouillon is gemaakt van groenten, is het eindresultaat niet erg rijk aan vitamines. Elke kop levert je 10 procent van de DV voor vitamine A, die je nodig hebt voor een gezond gezichtsvermogen en immuunfunctie. Als u voor een ander type bouillon kiest, zal uw vitamine-inname ook niet veel toenemen. Runderbouillon is niet bijzonder rijk aan vitamines, maar een kopje kippenbouillon zal je helpen je vitamine C-inname te verhogen met 27 procent van de DV. Vitamine C helpt celbeschadiging door vrije radicalen te voorkomen en is essentieel voor de vorming van collageen.

Een gezondere versie maken

 1. Uw beste gok is om alle groente die u nodig hebt, evenals groenteschroot, te nemen en uw eigen groentebouillon te maken. Zorg ervoor dat je niet de groene, groene toppen van wortels of de schil van je uien toevoegt, omdat dit het eindresultaat bitter kan maken, volgens Fine Cooking. Wanneer je je eigen bouillon maakt, kun je het zout dat je toevoegt sterk beperken of helemaal overslaan. Zorg ervoor dat u ui, knoflook en andere kruiden die u lekker vindt, zoals peterselie of tijm, toevoegt aan smaak zonder natrium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407