Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voeding in kokospoeder

Voordelen van Coconut

 1. Kokospoeder, soms kokosmeel genoemd, wordt gemaakt van het gemalen, gedroogde vlees van volwassen kokosnoot. Het kan worden gemengd met water en vervolgens worden gezeefd om kokosmelk te produceren, hoewel het vaak direct aan voedsel wordt toegevoegd tijdens het bakken of koken voor de smaak. Commercieel geproduceerd kokosmeel is ontvette, dus er zijn minder calorieën per portie dan kokosmeel gemaakt van pure, gedroogde, gemalen kokosnoot.

Voedingsprofiel

 1. Een portie van 2 eetlepels kokosmeel van Bob's Red Mill bevat 60 calorieën per portie, met 2 gram eiwit. Het heeft ook 2 gram totaal vet, allemaal verzadigd vet. Er zijn ook 8 gram koolhydraten en 1 gram suiker per portie - van natuurlijke suikers. Commercieel geproduceerd kokosmeel bevat minder vet en calorieën dan kokosmeel gemaakt van gepoederde, gedroogde kokosnoot, dus het is een gezondere manier om dezelfde rijke smaak van kokosnoot in uw voedsel te krijgen met minder calorieën en vet.

Voedingsvezels

 1. Kokosmeel is, net als gewone kokosnoot, een goede bron van voedingsvezels. Een portie van 2 eetlepels bevat 5 gram voedingsvezels. Omdat de aanbevolen inname via de voeding tussen 25 en 38 gram per dag ligt, biedt dit 13 tot 20 procent van de dagelijkse aanbeveling voor volwassenen. Een dieet met veel voedingsvezels kan de symptomen van constipatie helpen verlichten en aambeien en diverticulose voorkomen. Omdat de meeste Amerikanen niet genoeg voedingsvezels eten, kan wat kokosnootpoeder bij uw ontbijtgranen of in een ontbijt smoothie u helpen uw vezelinname voor de dag te bereiken.

IJzergehalte

 1. Een portie kokosmeel van 2 eetlepels heeft 10 procent van de dagelijkse waarde van ijzer, een essentieel mineraal, op basis van een dieet met 2000 calorieën per dag. IJzer is essentieel voor de productie van hemoglobine en myoglobine, die nodig is voor de aanmaak van rode bloedcellen. Een gebrek aan ijzer in uw dieet leidt tot vermoeidheid, prikkelbaarheid, duizeligheid en mogelijk gewichtsverlies. Je hebt tussen de 8 en 18 milligram ijzer per dag nodig, afhankelijk van je geslacht en leeftijd.

Verzadigd vetgehalte

 1. Een portie kokospoeder van 2 eetlepels bevat 2 gram vet, allemaal als verzadigd vet. Kokosvet bevat echter triglyceriden met middellange ketens, die kunnen helpen bij het verhogen van lipoproteïneniveaus met hoge dichtheid, ook bekend als "goede" cholesterol.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407