Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voeding in kool vs. Sla

Hoe maak je thuis avocado-ijs

 1. Als u een caloriebeperkt dieet volgt, zijn bladgroenten zoals sla en kool slimme toevoegingen aan uw dieet. Ze hebben royale portiegroottes - een portie van 2 kopjes telt als een kopje groenten volgens de richtlijnen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw - dus je zult je tevreden voelen na je maaltijd. Bovendien bevatten de twee groenten bijna te verwaarlozen hoeveelheden calorieën om gewichtsverlies te ondersteunen. Kool en sla bieden beide voedingswaarde en stimuleren uw vezelinname, maar ze verschillen in hun vitaminegehalte.

Macronutrients and Fiber

 1. Zowel kool als sla bevatten weinig calorieën - 2 kopjes geraspte kool bevat slechts 36 calorieën, terwijl een equivalent deel groene bladsla 10 calorieën bevat. Deze calorieën komen voornamelijk uit koolhydraten, die brandstof voor je cellen leveren, evenals kleine hoeveelheden eiwitten en vet. Kool biedt meer vezels per portie dan groene bladsla. Elke portie van 2 kopjes bevat 3,6 gram voedingsvezels - 9 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en 14 procent voor vrouwen. Groene bladsla levert aanzienlijk minder vezels, op 1 gram per portie.

Inhoud vitamine A

 1. Sla, maar geen kool, dient als een uitstekende bron van vitamine A. Uw lichaam gebruikt vitamine A om rhodopsine te maken - een chemische stof die essentieel is voor een gezond gezichtsvermogen - en om gezond wit te behouden bloedcellen en huidweefsel. Een portie van 2 kopjes geraspte groene bladsla bevat 5.332 internationale eenheden vitamine A - alle vitamine A die je dagelijks nodig hebt. Een equivalent portie kool bevat slechts 137 internationale eenheden vitamine A, ongeveer 6 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en 5 procent voor mannen.

Vitamine K-gehalte

 1. Zowel sla als kool dienen als uitstekende bronnen van vitamine K. Een portie van 2 kopjes van beide groenten biedt alle vitamine K-vrouwen op een dag. Sla levert 85 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen per portie, terwijl kool 73 procent bevat. Vitamine K helpt zeven eiwitten te activeren die betrokken zijn bij bloedstolling, dus het speelt een essentiële rol in uw vermogen om bloedstolsels te vormen. Het activeert ook drie eiwitten die betrokken zijn bij de ontwikkeling van botten, en voldoende vitamine K in uw dieet krijgen bevordert de gezondheid van het skelet.

Vitamine C-gehalte

 1. Kool, maar geen sla, dient als een goede bron van vitamine C. Een dieet rijk aan vitamine C biedt verschillende voordelen - het onderhoudt een gezonde huid, versterkt uw botten, ondersteunt uw metabolisme en helpt je produceert chemische boodschappers die betrokken zijn bij het reguleren van je humeur. Het bestrijdt ook ziekten, waaronder beroerte en hart- en vaatziekten. Een portie geraspte kool bevat 51 milligram vitamine C, wat respectievelijk 57 procent en 68 procent uitmaakt van de aanbevolen dagelijkse inname voor mannen en vrouwen. Een portie groene bladsla bevat daarentegen slechts 7 milligram vitamine C.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407