Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voeding in maïsmeel

Haddock Allergy

 1. Maïsmeel kan het hoofdingrediënt zijn in maïsmuffins of maïsbrood of een verdikkingsmiddel in jus of vissoep; het is ook een variatie op het tarwebloem in reguliere recepten. De voedingswaarden voor witte en gele maïsmeel zijn vergelijkbaar en beide kunnen deel uitmaken van een uitgebalanceerd dieet. Maïsmeel is het gezondst als je het met mate eet samen met voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen.

Voedingsoverzicht

 1. Een kopje verrijkte gele maïsmeel heeft 416 calorieën en 4,4 gram totaal vet, met bijna geen verzadigd vet. Het heeft 11 gram eiwit en 89 gram totale koolhydraten, inclusief 75 gram zetmeel. Deze hoeveelheid bloem biedt 7,3 gram voedingsvezels, wat je cholesterolgehalte kan verlagen en het risico op constipatie kan verminderen. Maïsmeel is cholesterolvrij en een bron van fytonutriënten en antioxidanten genaamd luteïne en zeaxanthine, volgens het Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center.

Nutriënten uit verrijking

 1. Sommige voedingsstoffen gaan verloren bij volle granen tijdens het raffinageproces; en bij verrijkte granen, zoals verrijkte maïsmeel, worden enkele voedingsstoffen toegevoegd zodat het eindproduct ten minste evenveel bevat als de oorspronkelijke volkoren. Verrijkte granen moeten hoge niveaus van thiamine of vitamine B-1, riboflavine of vitamine B-2, niacine of vitamine B-3, folaat en ijzer bevatten, volgens de 2010 Dietary Guidelines van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Een kopje verrijkt maïsmeel heeft 9 milligram ijzer, 1,8 milligram thiamine, 0,9 milligram riboflavine, 11 milligram niacine en 238 microgram folaat, of minstens de helft van de dagelijkse waarde voor deze voedingsstoffen.

Sodium

 1. Maïsmeel bevat van nature weinig natrium, met 6 milligram in een kopje verrijkte gele maïsmeel. Een natriumarm dieet kan hoge bloeddruk helpen voorkomen of u helpen uw bloeddruk te verlagen als u al hypertensie heeft. De aanbeveling is voor gezonde volwassenen om niet meer dan 2.300 milligram natrium te hebben en voor hypertensieve individuen om 1500 milligram per dag te houden.

Andere voedingsstoffen

 1. Magnesium en kalium zijn nodig voor het reguleren van de bloeddruk, en een kopje verrijkte gele maïsmeel heeft 106 milligram magnesium, of 27 procent van de dagelijkse waarde gespecificeerd voor gezonde volwassenen in de voedingsrichtlijnen voor 2010 voor Amerikanen, evenals 300 milligram kalium, of bijna 8 procent van het minimum van 4.700 milligram kalium per dag. Selenium is een mineraal dat de antioxidantactiviteit van vitamine C en E in uw lichaam bevordert, en de bloem heeft 16 milligram selenium, of 23 procent van de dagelijkse waarde.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407