Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voeding van 15-Bonensoep

Verlaagd risico op neurologische schade

 1. Een 15-Bonensoep is een voedzame mix van verschillende peulvruchten zoals noord, pinto, grote lima, zwart oog, garbanzo, baby lima, groene spliterwt, nier, cranberryboon, kleine witte, roze boon, kleine rode, gele spliterwt, linze, marine, witte nier en zwarte boon. Volgens het Linus Pauling Institute wordt de inname van peulvruchten geassocieerd met een lager risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen van 2005 adviseren een wekelijkse inname van zes porties - of 3 kopjes peulvruchten voor mensen die 2000 calorieën per dag consumeren.

Energie Nutrients

 1. Een soep van 15 bonen is een goede bron van magere eiwitten en levert 8 g per portie van 1 kopje. Eiwit is belangrijk voor het opbouwen en onderhouden van lichaamsweefsel. MayoClinic.com beveelt peulvruchten aan als een gezond alternatief voor vlees, dat meer verzadigd vet en cholesterol bevat. De bonensoep bevat 21 g koolhydraten, voornamelijk uit zetmeel en vezels. Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron voor het lichaam, vooral voor de hersenen. De bonen zijn vetarm - 0,5 g - en cholesterolvrij.

Fiber

 1. Een kopje soep met 15 bonen is een uitstekende bron van vezels en levert in totaal 9 g vezels. Het Institute of Medicine beveelt elke dag 25 g vezels voor vrouwen en 38 g voor mannen aan. Peulvruchten bevatten zowel oplosbare als onoplosbare vezels. Vezels bieden vele gezondheidsvoordelen - verlagen van cholesterol en het risico op hart- en vaatziekten, helpen bij gewichtsbeheersing, behoud van de spijsvertering en voorkomen van constipatie.

Vitaminen

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database en de FDA Daily Value-tabellen biedt 15-bonensoep 23 procent van de dagelijkse waarde, of DV, voor foliumzuur en 12 procent van de DV voor thiamine. Folaat helpt het lichaam om rode bloedcellen en genetisch materiaal in cellen te vormen en helpt geboorteafwijkingen van de neurale buis te voorkomen. Thiamine helpt het lichaam energie vrij te maken uit koolhydraten tijdens de stofwisseling en speelt een vitale rol in het normale functioneren van het zenuwstelsel. Bonen bevatten ook kleine hoeveelheden vitamine C, vitamine B-6, choline, vitamine K, niacine en riboflavine.

Mineralen

 1. Een kopje soep van 15 bonen is ook een goede bron van verschillende mineralen. Het levert 12 procent van de DV voor koper, 13 procent van de DV voor ijzer, 11 procent van de DV voor magnesium en 13 procent van de DV voor fosfor. Volgens de IOM is koper een component van enzymen in het ijzermetabolisme. IJzer is een component van hemoglobine en verschillende enzymen. Magnesium wordt gebruikt om botten op te bouwen, eiwitten te produceren, energie vrij te maken uit spieropslag en de lichaamstemperatuur te reguleren. Fosfor helpt bij het opbouwen van sterke botten en tanden, maakt energie vrij uit vet, eiwitten en koolhydraten tijdens de stofwisseling, vormt genetisch materiaal, celmembranen en enzymen en handhaaft de pH. Bonen bevatten ook kalium, selenium en zink.

Kruidenpakket

 1. Een blikje 15-bonesoep of soep gemaakt met een pakketmix kan gehydrolyseerde soja-eiwit, maltodextrine, zout, kunstmatige smaakstoffen - inclusief kunstmatige rooksmaak en siliciumdioxide - bevatten, een anti bakmiddel. De smaakstof draagt ​​niet significant bij aan het voedingsgehalte van de soep, met uitzondering van natrium.

Suggesties voor koken

 1. Om het natriumgehalte te verminderen, smaak bonensoep met kruiden en specerijen - basilicum, oregano, tijm, laurier, verse peterselie of koriander, chili, ui of knoflookpoeder of rode pepervlokken. Voeg smaak en voedingsstoffen toe door een verscheidenheid aan groenten toe te voegen, zoals ui, knoflook, selderij, wortelen, paprika, tomaten en spinazie. Citroensap of rode wijn of ciderazijn kan ook smaak toevoegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407