Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voeding van gammon

Sojaolie gebruiken

 1. Gammon is het vlees verkregen uit de achterpoot van het varken. Het lijkt erg op ham, en in feite wordt het soms beschreven als een soort ham. Het belangrijkste verschil tussen ham en traditionele ham is de manier waarop de twee worden genezen. Beide worden gezouten met pekel, ham wordt echter gezouten door eerst het vlees uit het karkas te snijden en vervolgens zout aan het vlees toe te voegen, terwijl de gammon na het zouten van het karkas wordt gesneden. Gammon heeft de neiging om een ​​sterkere en zoutere smaak te hebben dan ham.

Macronutriënten

  Mineralen

  1. Vlees is een goede bron van mineralen. De "McCance en Widdowson's the Composition of Foods" meldt dat gammon rijk is aan koper en magnesium. Magnesium is nodig voor gezonde botten, tanden en het immuunsysteem en voor een goede spier- en zenuwfunctie. Koper is essentieel voor een goed ijzermetabolisme en voor gezonde rode bloedcellen. Gammon is ook een bron van ijzer en zink, maar het bevat aanzienlijk minder van deze mineralen dan donkerder vlees zoals rundvlees. IJzer wordt gebruikt voor de productie van rode bloedcellen, terwijl zink essentieel is voor seksuele ontwikkeling en wondgenezing. Gammon heeft de neiging om veel zout te bevatten, wat wordt geassocieerd met hoge bloeddruk.

  Vitaminen

  1. Gammon is een bron van de B-vitamines thiamine, riboflavine, niacine, B-6, B-12 en biotine, meldt de "McCance en Widdowson de samenstelling van voedingsmiddelen." Je lichaam gebruikt thiamine en riboflavine om voedsel om te zetten in energie, terwijl niacine wordt gebruikt voor het metabolisme van vetzuren. Vitamine B-6 is van cruciaal belang voor het metabolisme van eiwitten en voor de regulatie van glycogeenvoorraden. Vitamine B12 is essentieel voor gezonde rode bloedcellen en zenuwen en biotine is nodig voor het glucosemetabolisme in de lever. Gammon bevat ook kleine hoeveelheden vitamine D, die nodig is voor gezonde botten en tanden.

  Tips

  1. Kies altijd voor dunne stukjes gammon, omdat deze minder vet en calorieën bevatten en gezonder voor u zijn. Vermijd tijdens het koken frituren en ga in plaats daarvan braden en koken. Voeg geen zout toe aan gammongerechten, omdat de gammon zelf al veel zout bevat. U wordt aangemoedigd om biologische rassen te kiezen, omdat deze milieuvriendelijker zijn en betere normen voor dierenwelzijn hebben.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407