Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voeding van Stone Ground Corn

Probiotica

 1. Maïs speelt een belangrijke rol in de Amerikaanse geschiedenis - het wordt volgens de Purdue University al meer dan 5.000 jaar in Amerika geconsumeerd en blijft tegenwoordig een voedingsmiddel. Steengemalen maïs - volkoren maïsmeel, dat tussen twee stenen wordt gemalen - is een welkome aanvulling op gebakken producten en werkt ook als basis voor hartige of zoete pap. Of u nu kiest voor gele of witte steengemalen maïs, u verhoogt uw vitamine-, mineraal- en vezelinname. Gele steengemalen mais heeft echter een poot op zijn witte tegenhanger, omdat het voordeliger carotenoïden biedt.

Macronutrients and Fiber

 1. Een portie steengemalen maïs - geel of wit - bevat 221 calorieën. Het haalt het grootste deel van zijn energie uit koolhydraten, waarbij elke portie 47 gram koolhydraten 77 procent van de totale calorieën uitmaakt. Het grootste deel van deze koolhydraten wordt verteerd om suiker, een brandstofbron voor uw weefsels, te produceren en koolhydraten helpen ook om afvalstoffen uit uw lichaam te verwijderen. Een portie van 1/2-kopje steengemalen maïs bevat 4,5 gram voedingsvezels, een onverteerbare koolhydraat die cholesterol verlaagt en constipatie voorkomt. Volgens het Institute of Medicine is één portie steengemalen maïs volgens het Institute of Medicine 12 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels voor mannen en 17 procent voor vrouwen. Elke portie steengemalen maïs bevat kleine hoeveelheden eiwitten en vet - respectievelijk 5 gram en 2 gram.

Vitamine-gehalte

 1. Steengemalen maïs verhoogt uw vitamine-inname, vooral uw inname van vitamine B-1 (thiamine) en B-6 (pyridoxine). De thiamine uit uw dieet helpt de immuunfunctie te bevorderen, die u beschermt tegen infectieziekten en helpt uw ​​cellen bruikbare energie te maken. Pyridoxine helpt bij een gezonde ontwikkeling van de hersenen en het helpt ook uw hersencellen met elkaar communiceren. Een portie van 1/2-kops wit of geel steengemalen maïs bevat 235 microgram thiamine en 185 microgram pyridoxine. Dit maakt 14 procent van je dagelijkse B-6-vereisten uit, evenals 21 procent en 20 procent van de dagelijkse B-1-innames voor respectievelijk vrouwen en mannen, volgens het Institute of Medicine.

Gunstige mineralen

 1. Neem steengemalen maïs op in uw dieet om meer mineralen te consumeren, vooral magnesium en selenium. Een 1/2 kop portie van gele of witte steengemalen maïs bevat 77 milligram magnesium, wat volgens het Institute of Medicine 18 procent is van de dagelijkse aanbevolen inname voor mannen en 24 procent voor vrouwen. Elke portie bevat ook 9,5 microgram selenium, of 17 procent van uw dagelijkse behoefte. Het selenium in steengemalen maïs bestrijdt de schadelijke effecten van vrije radicalen - chemicaliën die verband houden met de groei en veroudering van kanker. Magnesium ondersteunt een gezonde nierfunctie en helpt uw ​​cellen ook energie te maken.

Andere voedingsstoffen

 1. Kies gele steengemalen maïs boven zijn witte tegenhanger om uw luteïne en zeaxanthine te stimuleren. Deze twee voedingsstoffen - onderdeel van een voedingsfamilie genaamd carotenoïden - spelen een belangrijke rol bij een gezond gezichtsvermogen. Ze maken deel uit van je netvlies - de weefsels die belast zijn met het detecteren van kleur en licht en vervolgens visuele informatie naar je hersenen sturen - en filteren licht om schade aan het netvlies te voorkomen. Veel luteïne en zeaxanthine in uw dieet opnemen - minstens 6000 microgram per dag, meldt het Linus Pauling Institute - bestrijdt ook leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Een portie gele gemalen mais bevat 827 microgram luteïne en zeaxanthine - 14 procent van uw dagelijkse doel - terwijl witte maïs een schamele 3 microgram per portie biedt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407