Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingsanalyse van kalkoeneieren

The Big Picture

 1. Hoewel niet zo gemakkelijk te vinden als kippeneieren, kunnen kalkoeneieren - meestal gebruikt om meer kalkoenen te produceren dan verkocht voor consumptie, verklaart Ohio State University - deel uitmaken van een uitgebalanceerd dieet . Met 135 calorieën per ei leveren kalkoeneieren brandstof en essentiële voedingsstoffen. Kalkoeneieren stimuleren echter ook uw inname van verzadigd vet en ze bevatten extreem veel cholesterol, dus je moet ze met mate consumeren.

De basis: koolhydraten, eiwitten en vetten

 1. De meeste calorieën in kalkoeneieren komen uit vet. Elk ei bevat 9,4 gram totaal vet, wat 63 procent bijdraagt ​​aan het totale caloriegehalte van de eieren. Dit vet levert energie om een ​​gezonde en actieve levensstijl te voeden, dient als een bron van vetzuren die nodig zijn voor gezonde celmembranen en helpt u ook voedingsstoffen op te nemen. Kalkoeneieren bevatten elk 10,8 gram eiwit, wat 32 procent van hun caloriegehalte uitmaakt. Eiwit onderhoudt uw immuunsysteem, bevordert de groei van nieuw weefsel en helpt uw ​​lichaam spiermassa vast te houden. Kalkoeneieren bevatten weinig koolhydraten, minder dan een gram koolhydraten per ei.

De mineralen: ijzer en selenium

 1. Kalkoeneieren worden geladen met mineralen, vooral selenium en ijzer. Je lichaam neemt ijzer op in heem - een component van eiwitten die verantwoordelijk zijn voor zuurstofopslag en -transport - en gebruikt het om de immuunfunctie te ondersteunen. Elk kalkoenei levert 3,24 milligram ijzer, dat is 18 procent en 41 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor respectievelijk vrouwen en mannen. Het selenium in kalkoeneieren bevordert een gezonde celgroei en helpt bij de schildklierfunctie. Het eten van een kalkoenei verhoogt uw seleniuminname met 27,1 microgram en levert de helft van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

De vitaminen: B-9 en B-12

 1. Eet kalkoeneieren als een bron van vitamines, vooral vitamine B-9 en B-12. Beide vitamines helpen je rode bloedcellen aan te maken, een proces dat essentieel is voor een gezond zuurstoftransport. Vitamine B-9, ook wel folaat genoemd, bevordert ook een gezonde ontwikkeling van de foetus, terwijl lage B-9-niveaus kunnen leiden tot neurologische geboorteafwijkingen. Vitamine B12 of cobalamine ondersteunt de zenuwfunctie en kan het kankerrisico helpen verlagen, merkt het Linus Pauling Institute op. Een kalkoenei bevat 56 microgram vitamine B-9 - 14 procent van de aanbevolen dagelijkse inname - evenals 1,34 microgram vitamine B-12 of 56 procent van uw dagelijkse inname van B-12.

De nadelen: cholesterol en verzadigd vet

 1. Kalkoeneieren hebben vanwege hun vetgehalte ook enkele belangrijke voedingsnadelen. Elk ei bevat 2,9 gram verzadigde vetzuren, maar liefst 737 milligram cholesterol. Dit is meer dan twee keer de dagelijkse aanbevolen cholesterollimiet die door de American Heart Association is geschetst en 13 procent van de aanbevolen dagelijkse verzadigde vetlimiet, of meer dan drie keer uw cholesterollimiet en 18 procent van uw verzadigde vetlimiet als u een hoog cholesterol of hart heeft ziekte. Het eten van voedingsmiddelen met een hoog cholesterolgehalte en verzadigd vet heeft een negatieve invloed op uw bloedlipideniveaus en verhoogt de schadelijke cholesterol in uw bloedbaan. Eet kalkoeneieren als een incidentele traktatie en praat met uw arts voordat u ze consumeert als u risico loopt op hart- en vaatziekten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407