Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingsfeiten voor glutenvrij brood

Overwegingen

 1. Als bij u coeliakie is vastgesteld, denkt u misschien dat u brood tot ziens moet kussen. Geen broodjes meer, geen toast meer, geen broodvulling meer op Thanksgiving. Mensen met coeliakie kunnen geen voedingsmiddelen eten die gluten bevatten, een eiwit dat voorkomt in alle voedingsmiddelen gemaakt met tarwe, rogge en gerst. En hoewel je je gebruikelijke tarwe- of roggebrood niet meer kunt eten, zijn er een aantal glutenvrije broodalternatieven die je kunt eten. De voedingsmake-up van glutenvrij brood varieert afhankelijk van het type en merk, maar door de voedingsinformatie te kennen, kun je erachter komen welke het beste bij je dieet past.

Calorieën variëren van segment tot segment

 1. Of u nu van volkoren of van een specifiek merk houdt, het aantal calorieën in een sneetje glutenvrij brood varieert. Eén plak bevat slechts 65 calorieën of maximaal 100 calorieën. Ter vergelijking: een snee volkorenbrood bevat meestal ongeveer 80 calorieën. Als je je zorgen maakt over calorieën en gewicht, moet je misschien even rondkijken totdat je een merk vindt dat aan je caloriebehoeften voldoet.

Koolhydraten en vezels

 1. De meeste calorieën in glutenvrij brood zijn afkomstig van het koolhydraatgehalte. Net als calorieën varieert ook het koolhydraatgehalte van glutenvrij brood, van 11 tot 21 gram per snee. Het vezelgehalte varieert ook, variërend van 0,5 tot 2 gram per plak. Meer vezels binnen uw dieet krijgen verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed en uw risico op hartaandoeningen en obesitas. Zoek voor een betere gezondheid naar glutenvrije broden die meer vezels bevatten.

Proteïne en vet

 1. Het eiwit- en vetgehalte in glutenvrij brood varieert niet van merk tot merk. Een snee bevat 2 gram eiwit en 2 gram vet. Hoewel de verschillen klein zijn, is het interessant om op te merken dat glutenvrij brood een beetje meer vet en minder eiwitten bevat dan glutenhoudend brood, dat 3 gram eiwit en 1 gram vet in één snee bevat. Zowel eiwitten als vetten zijn essentiële voedingsstoffen die u nodig hebt voor een goede gezondheid. Eiwit in voedsel is belangrijk voor weefselherstel en de gezondheid van het immuunsysteem, terwijl vet energie geeft en helpt bij het absorberen van in vet oplosbare vitamines.

Natriumbereik

 1. Je zou brood misschien niet als zout voedsel beschouwen, maar alle glutenvrije broden bevatten een beetje natrium. De hoeveelheid varieert afhankelijk van merk en type, variërend van 120 tot 150 milligram per plak. Ter vergelijking: één snee volkorenbrood bevat 145 milligram natrium. Het krijgen van teveel natrium in uw dieet verhoogt uw risico op hoge bloeddruk, en het wordt aanbevolen dat u uw inname beperkt tot 2.300 milligram per dag, of 1500 milligram als u al een hoge bloeddruk heeft.

Modicum van mineralen

 1. Sommige glutenvrije broden leveren een kleine hoeveelheid ijzer en calcium, en voldoen tot 4 procent van de dagelijkse waarde voor ijzer en tot 1 procent van de dagelijkse waarde voor calcium per plak. IJzer helpt hemoglobine te maken en helpt bij het transporteren van zuurstof door uw lichaam. Adequate inname van calcium helpt je tanden en botten gezond en sterk te houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407