Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingstekorten die koude handen en voeten veroorzaken

Stap 5

 1. Het gezegde luidt: "koude handen, warm hart", maar het hebben van koude handen en voeten kan wijzen op voedingstekorten. Het hebben van koud aanvoelende ledematen is op zichzelf niet gevaarlijk, maar onvoldoende inname van vitamines en mineralen kan leiden tot andere, gevaarlijkere gezondheidsproblemen. Hoewel je je dieet kunt aanpassen om de voedingsinname te verhogen, raadpleeg je je zorgverlener om ervoor te zorgen dat het geen symptoom is van een andere aandoening.

Iron

 1. Koude handen en voeten kunnen het gevolg zijn van ijzertekort. De gemiddelde volwassene heeft elke dag 8 tot 18 mg ijzer nodig. Zwangere vrouwen hebben veel meer nodig - 27 mg. Minder consumeren dan dit remt de productie van myoglobine en hemoglobine, bloedbestanddelen die zuurstof aan verschillende delen van het lichaam leveren. Dit veroorzaakt een aandoening die bekend staat als bloedarmoede; een symptoom van bloedarmoede zijn koude handen en voeten. Eet lever, oesters en spinazie om de ijzerinname te stimuleren.

Vitamine B-12

 1. Onvoldoende vitamine B12 krijgen, ook bekend als cobalamine, kan bijdragen aan een gevoel van koude in handen en voeten. Je hebt elke dag 2,4 mcg van deze vitamine nodig, hoewel vrouwen iets meer nodig hebben tijdens de zwangerschap - 2,6 mcg. Een tekort veroorzaakt bloedarmoede, een symptoom hiervan zijn koude handen en voeten. Voeg vis en schaaldieren, orgaanvlees, eieren en zuivelproducten toe om uw inname van vitamine B12 te verhogen.

Niacine

 1. De ziekte van Raynaud is een aandoening van de bloedsomloop die kan resulteren in koude handen en voeten als gevolg van een vernauwing van slagaders die bloed naar deze lichaamsdelen leveren. Andrew Weil, M.D., directeur van het Arizona Center for Integrative Medicine, stelt voor om 100 mg niacine per dag te consumeren om dit probleem te bestrijden. Dit is nogal wat meer dan de hoeveelheid die u normaal elke dag nodig heeft voor een goede gezondheid, die varieert van 14 tot 18 mg. Je kunt je consumptie van niacine stimuleren door bieten, vis en zonnebloempitten te eten.

Magnesium

 1. Het opnemen van voldoende hoeveelheden magnesium in uw dieet behandelt koude handen en voeten - een lage extremiteitstemperatuur kan verband houden met een tekort aan dit mineraal. Volwassen vrouwen hebben dagelijks tot 300 mg magnesium nodig en mannen tot 400 mg. Je kunt meer magnesium in je maaltijdplan krijgen door tofu, volle granen, veel soorten noten, gebakken aardappelen, zeewier en groene bladgroenten te eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407