Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingsverschillen tussen boerenkool, boerenkool en snijbiet

Verbetert cholesterolwaarden

 1. Boerenkool, boerenkool en snijbiet zijn drie soorten kookgroenten die geen hoog aantal toevoegen aan uw dagelijkse calorieteller. Boerenkool wordt vaak toegevoegd aan aardappelrecepten. Boerenkool of collards zijn populair in de zuidelijke keuken. Beide zijn leden van de koolfamilie. Snijbiet heeft dikke, donkere bladeren en een smaak die lijkt op spinazie.

Kale

 1. Hoewel het aantal calorieën bescheiden is in vergelijking met de meeste andere voedingsmiddelen, heeft boerenkool met 130 calorieën per kop meer dan het dubbele aantal calorieën van boerenkool of snijbiet. Een kopje gekookte, gekookte en uitgelekte boerenkool bevat ook 1 gram vet, 7 gram koolhydraten en 2 gram suikers en eiwitten. Als boerenkool zonder toegevoegd zout wordt bereid, bevat het slechts 30 microgram natrium. Ounce voor ons, boerenkool is een goede bron van vezels, met 1 kop die 3 gram levert, of 10 procent van de dagelijkse waarde van voedingsvezels. Boerenkool is ook een uitstekende bron van bepaalde vitamines en levert maar liefst 354 procent van de dagelijkse waarde van vitamine A, evenals 89 procent vitamine C, 9 procent calcium en 6 procent ijzer.

Boerenkool

 1. Een kopje gekookte, gekookte en uitgelekte boerenkool bevat slechts 49 calorieën en 1 gram suikers. Net als boerenkool bevatten boerenkool slechts 1 gram vet en 30 microgram natrium. Met 9 gram koolhydraten en 4 gram eiwit bevatten boerenkool iets meer van deze voedingsstoffen dan boerenkool of snijbiet. Van de drie soorten greens bieden collards de grootste hoeveelheid vezels, met 5 gram per kop. Het vitaminegehalte van deze groente is vergelijkbaar met andere groenten, met een hoge hoeveelheid vitamine A - 308 procent van de dagelijkse waarde - evenals 58 procent vitamine C en 12 procent ijzer. Met 27 procent van de dagelijkse waarde van calcium, van de drie soorten groen, bieden collards u het meeste van dit belangrijke mineraal.

Snijbiet

 1. Gekookte, gekookte en uitgelekte snijbiet bevat slechts 35 calorieën per kopje, de minste van deze drie greens. Het is ook de laagste in vet, met 0 gram. De 7 gram koolhydraten, 4 gram vezels, 2 gram suiker en 3 gram eiwit zijn allemaal vergelijkbaar met de hoeveelheden die worden gevonden in zowel boerenkool als boerenkool. Snijbiet onderscheidt zich echter van de andere twee in zijn natriumgehalte. Zelfs wanneer bereid zonder toegevoegd zout, bevat snijbiet 313 microgram natrium, dus u wilt voorkomen dat u extra zout toevoegt aan een gerecht dat deze groente bevat. Net als boerenkool en boerenkool, is snijbiet een uitstekende bron van vitamine A, met 214 procent van de dagelijkse waarde; van vitamine C, met 53 procent; en van calcium, met 10 procent. Met 22 procent van de dagelijkse waarde per kopje is snijbiet de beste ijzerbron van deze drie soorten groenten.

Voedingsvoordelen

 1. Of u boerenkool, boerenkool of snijbiet aan uw bord toevoegt, u maakt een slimme keuze. Elk bevat weinig vet en cholesterol, maar is een uitstekende bron van vezels. Naast calcium, ijzer en vitamine A en C leveren deze groenten ook vitamine E, K en B6, thiamine, folaat, riboflavine, magnesium, mangaan en kalium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407