Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingswaarde-informatie van zongedroogde tomaten

Potentiële toxiciteitsproblemen

 1. Drogen brengt de natuurlijke zoetheid van tomaten naar voren en zongedroogde tomaten geven een robuuste smaak aan een verscheidenheid aan gerechten. Je kunt ze in veel supermarkten vinden, of je kunt ze thuis maken, door ze in de zon onder een kaasdoek te drogen of door ze op laag vuur in de oven te bakken. Naast hun esthetische voordelen, zijn zongedroogde tomaten een uitstekende bron van verschillende voedingsstoffen en bieden ze een scala aan gezondheidsvoordelen vanwege hun voedingsprofiel.

Calorieën en Macronutriënten

 1. Zongedroogde tomaten bevatten een matige hoeveelheid calorieën - 139 calorieën per kopje, of 7 procent van de calorieën in een dieet met 2000 calorieën. Elke portie bevat 30 gram totale koolhydraten, inclusief 6,6 gram voedingsvezels, wat respectievelijk 26 en 17 procent is van de aanbevolen dagelijkse inname van vezels voor vrouwen en mannen. Deze vezel verbetert de spijsvertering, helpt onaangename constipatie te voorkomen en helpt je je vol te voelen. Een kopje zongedroogde tomaten levert ook 7,6 gram eiwit en 1,6 gram vet.

Minerale inhoud

 1. Zongedroogde tomaten dienen als uitstekende bronnen van mineralen, vooral kalium en magnesium. Kalium helpt uw ​​zenuwen communiceren en regelt uw elektrolytenbalans, terwijl magnesium gezond botweefsel onderhoudt en helpt bij de energieproductie. Een portie van 1 kop zongedroogde tomaten levert 105 milligram magnesium - respectievelijk 33 en 25 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor vrouwen en mannen - en 1.850 milligram kalium, of 39 procent van de aanbevolen dagelijkse inname. Het consumeren van zongedroogde tomaten verhoogt ook je inname van ijzer, mangaan, koper en fosfor.

Vitamine-gehalte

 1. Voeg zongedroogde tomaten toe aan uw dieet als bron van vitamines, vooral vitamine K en niacine. Vitamine K helpt uw ​​lichaam gemineraliseerd botweefsel te behouden en speelt een essentiële rol bij de vorming van bloedstolsels, terwijl niacine uw metabolisme ondersteunt en bijdraagt ​​aan een gezonde hersenfunctie. Vrouwen hebben dagelijks 90 microgram vitamine K en 14 milligram niacine nodig, terwijl mannen 125 microgram vitamine K en 16 milligram niacine nodig hebben. Een portie van 1 kop zongedroogde tomaten levert 4,9 milligram niacine en 23 microgram vitamine K. Ze bevatten ook gematigde hoeveelheden andere vitamines, waaronder C, A, B-5 ​​en B-9.

Serving Tips en Suggesties

 1. De geconcentreerde smaak van zongedroogde tomaten maakt ze een welkome aanvulling op sandwiches en wraps. Voeg ze direct toe aan je sandwiches, of meng ze met Parmezaanse kaas en een vleugje olijfolie om een ​​zongedroogde tomatenspread te maken. Meng zongedroogde tomaten in je pizzasaus voor een meer geconcentreerde tomatensmaak, of pureer zongedroogde tomaten, tomaten in blik, olijfolie en basilicum voor een verse pastasaus. Als je je avontuurlijker voelt, marineer dan zongedroogde tomaten en zwarte olijven in een mengsel van sinaasappelsap en balsamicoazijn voor een gezond maar smaakvol voorgerecht.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407