Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingswaarde van Baklava

Rijk aan mineralen

 1. Baklava is een deeg dat voornamelijk bestaat uit vele dunne lagen ongezuurd deeg dat bekend staat als phyllo-deeg. Het bevat ook gehakte noten en honing, samen met wat kruiden. Baklava is afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied en het Midden-Oosten, hoewel het populair is in veel andere delen van de wereld. Baklava bevat over het algemeen veel vet en suiker, net als andere broodjes.

Informatie over serveren

 1. De voedingswaarde van baklava is sterk afhankelijk van het specifieke recept. Fitbit geeft de volgende voedingswaarde-informatie over een typisch stuk baklava. De portiegrootte is ongeveer 2 oz. en bevat geen toegevoegde ingrediënten.

Calorieën

 1. Een plak baklava heeft 230 calorieën in totaal, wat ongeveer 11,5 procent van de dagelijkse waarde is, uitgaande van een dagelijkse voeding van 2000 calorieën. Koolhydraten leveren 118 calorieën, vet maakt 100 calorieën uit en eiwit is goed voor de resterende 12 calorieën.

Koolhydraten en eiwitten

 1. Baklava heeft 30 g koolhydraten per portie, wat ongeveer 10 procent is van de dagelijkse waarde voor totale koolhydraten. Dit omvat 1 g voedingsvezels of 4 procent van de dagelijkse waarde. Een portie baklava bevat ook 17 g suiker. Baklava levert 3 g eiwit per plak, wat ongeveer 6 procent van de dagelijkse waarde is.

Fat

 1. Een plak baklava heeft 11 g totaal vet, inclusief 7,5 g onverzadigd vet, 2 g verzadigd vet en 1,5 g transvet. Dit levert ongeveer 17 procent van de dagelijkse waarde voor vet en 10 procent van de dagelijkse waarde voor verzadigd vet. Een plak baklava bevat geen cholesterol.

Vitaminen en mineralen

 1. Een portie baklava bevat 75 mg natrium of 3 procent van de dagelijkse natriumwaarde. Het heeft ook 6 procent van de dagelijkse waarde voor ijzer en 2 procent voor calcium. Baklava bevat geen vitamine A, vitamine C of kalium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407