Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingswaarde van blauwe krabben

Tips om de inname van natrium te verminderen

 1. De blauwe krabben, vaak aangeduid als "blues", te koop in supermarkten en speciaalzaken zijn meestal Chesapeake of Atlantische blauwe krabben. Deze schaaldieren bieden een zoet, delicaat vlees ingekapseld in een harde schaal. Het eten van deze krabben is meestal vrij tijdrovend, waardoor je voorzichtig vlees uit het lichaam moet trekken en klauwen met een hamer moeten kraken.

Calorieën

 1. Een 3 oz. portie van blauw krab gekookt met vochtige hitte bevat 86,7 calorieën. Gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën, vertegenwoordigt dit 4,3 procent van de calorieën die u elke dag kunt consumeren. De meeste calorieën per portie komen uit eiwitten - 79,2 procent. Ongeveer 15 procent van de calorieën is afkomstig van vet.

Vet en cholesterol

 1. Een portie blauwe krab bevat 1,5 g vet, een hoeveelheid die niet elke dag een aanzienlijk deel van het vet opneemt: 44 tot 78 g. Het bevat echter bijna een derde van de cholesterol die u zich tot dagelijks moet beperken. Volg met 85 mg cholesterol uw maaltijdplan zorgvuldig op om ervoor te zorgen dat u geen ander voedsel eet dat rijk is aan deze verbinding, omdat teveel eten het risico op hartaandoeningen kan verhogen.

Eiwitten en koolhydraten

 1. Blauwe krab dient als een goede bron van hoogwaardige eiwitten. Elke 3 oz. portie levert 17,2 g. Je maaltijdplan moet elke dag 46 tot 56 g eiwit bevatten - deze macronutriënt bevordert niet alleen de ontwikkeling van spieren, het dient als een voedingsmiddel waaruit je lichaam energie kan ontlenen. Een portie bevat 0 g koolhydraten.

Vitaminen en mineralen

 1. Neem blauwe krab op in uw eetplan en u voldoet aan uw dagelijkse behoefte aan vitamine B12, waardoor blauw krabvlees een goede keuze is om uw hart goed te laten werken. Selenium is ook prominent aanwezig, met 48,8 procent van de dagelijks aanbevolen inname per portie. Selenium biedt antioxiderende bescherming en bevordert een gezonde schildklierfunctie. Je krijgt ook 23,9 procent van het zink dat je elke dag nodig hebt en 27,4 procent van het koper dat je lichaam nodig heeft.

Gezondheidsoverwegingen

 1. Een portie blauwe krab is van nature rijk aan natrium en bevat 237,2 mg. Eet natriumarm voedsel om je inname zo laag mogelijk te houden. De American Heart Association beveelt aan dat alle Amerikanen niet meer dan 1500 mg per dag consumeren. Houd er rekening mee dat blauwe krab verschillende chemische verontreinigingen kan bevatten, waaronder kwik en andere giftige stoffen, die uw risico op een miskraam, neurologische schade en kanker kunnen verhogen. Zoek naar blauwe krabben geoogst in veilige gebieden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407