Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingswaarde van courgette

Suiker en natrium

 1. Net als andere zomerpompoenen, is courgette een gezonde en smaakvolle groente die je aan allerlei verschillende gerechten kunt toevoegen. Gebruik het in een pastasaus, voeg het toe aan een wokgerecht of bak het in zoete broden van snel brood. Je moet courgette eten waar mogelijk met de schil, omdat de schil veel van de voedingswaarde bevat.

Calorieën, vet en cholesterol

 1. Omdat courgette zo'n hoog watergehalte heeft, bevat het weinig calorieën. Een middelgrote rauwe courgette met de schil erop bevat slechts 31 calorieën. Diezelfde courgette bevat geen vet en cholesterol. Als u calorieën, vet of cholesterol wilt verminderen, is courgette een uitstekende keuze.

Koolhydraten, vezels en eiwitten

 1. Een middelgrote rauwe courgette met zijn schil levert slechts 7 gram koolhydraten. Van deze koolhydraten is 2 gram van voedingsvezels, goed voor 9 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van vezels. Nog eens 3 gram zijn van suikers. De courgette bevat ook 2 gram eiwit. Wanneer u courgette eet, profiteert u daarom zowel van de vezels als de eiwitten.

Vitaminen

 1. Eén rauwe middelgrote courgette, inclusief de schil, heeft 56 procent van uw dagelijkse aanbevolen vitamine-waarde. Het levert ook 11 procent van uw dagelijkse waarde van vitamine K, 16 procent van riboflavine, 21 procent vitamine B-6 en 14 procent folaat. Andere vitaminen die in kleinere hoeveelheden aanwezig zijn, zijn vitamine A, vitamine E, thiamine, niacine en pantotheenzuur.

Mineralen

 1. Deze groene zomerpompoen is vooral rijk aan de mineralen kalium en mangaan. Een middelgrote rauwe courgette, inclusief de huid, levert 15 procent van uw aanbevolen dagelijkse kaliumwaarde en 17 procent mangaan. Het heeft 8 procent van je dagelijkse magnesiumwaarde, 7 procent fosfor, 5 procent koper en kleinere hoeveelheden calcium, ijzer, natrium, zink en selenium.

Selecteren en opslaan

 1. Courgettes zijn het hele jaar door verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar zijn vooral in de zomer overvloedig aanwezig. De CDC beveelt aan om squash te selecteren die relatief zwaar aanvoelt vanwege hun grootte; dit geeft aan dat de textuur van het interieur goed is. De huid moet glanzend, helder en stevig zijn. Als u verse courgette in plastic zakken bewaart, kunt u deze ongeveer een week bewaren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407