Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingswaarde van gele pompoen

Geschikte alternatieven

 1. Gele pompoen, ook wel gele courgette of zomerpompoen genoemd, is een warm weergroente geplukt in zijn onrijpe fase om een ​​dunne, eetbare schil en zoet, zacht vruchtvlees te garanderen. Deze pompoen varieert meestal in grootte van 6 tot 8 inch lang, hoewel het kleiner kan zijn, afhankelijk van wanneer je het fruit plukt, zegt de University of Illinois Extension.

 2. De voeding in zomerpompoen, waarvan u de details op MyPlate kunt vinden, helpt het een gezonde, veelzijdige toevoeging aan uw maaltijden te maken. Je kunt rauwe gele pompoen eten, evenals roergebakken, gebakken, gegrild of gebakken. Je kunt het ook vervangen door elke groene zomerpompoen, omdat de smaak vergelijkbaar is.

Lage calorieën en vet

 1. Een kopje rauwe, gesneden gele pompoen bevat 18 calorieën. Deze caloriearme groente is een ideaal bijgerecht als je wilt afvallen. Gele pompoen heeft in wezen geen vet - een portie van 1 kop levert slechts 0,2 gram (g), volgens de USDA National Nutrient Database. Beperk vetconsumptie tot niet meer dan 20 tot 35 procent van de totale dagelijkse calorieën om ongewenst gewicht te voorkomen. Te veel vet in uw dieet kan ook het risico op een hartaanval of beroerte verhogen, zegt de Heart and Stroke Foundation.

 2. Uw calorieën laag houden, maar een uitgebalanceerde maaltijd opbouwen, hoeft niet wederzijds exclusief te zijn. Je kunt een portie gele pompoen serveren met mager vlees of vis en een gezond graan, zoals wilde rijst, quinoa of couscous.

Koolhydraten voor energie

 1. De koolhydraten in gele pompoen bedragen 3,8 g per portie van 1 kop, wat volgens de voedingsreferentiegegevens 2,9 procent van de 130 g dagelijkse aanbeveling oplevert. Koolhydraten dienen als de belangrijkste toevoer van energie voor je lichaam.

 2. Gele pompoen helpt je ook elke dag de vezels te consumeren die je nodig hebt; 1 kopje bevat 1,2 g. Vezel kan een cruciale rol spelen bij het afvallen. Vezelrijk voedsel bevredigt honger beter dan vezelarm voedsel door meer bulk in uw dieet te geven. Vezel helpt ook de stoelgang te reguleren en vermindert uw kansen om diverticulitus te ontwikkelen, een aandoening die uw dikke darm aantast.

 3. De Nationale Academies beveelt aan om elke dag 25 tot 38 g vezels in uw dieet op te nemen.

Voordelen van vitamines

 1. Gele pompoen fungeert als een goede bron van vitamine C. Elke portie van 1 kop bevat 19 g of 32 procent van uw dagelijkse aanbevolen inname, volgens SELFNutritionData. Ascorbinezuur, een andere naam voor vitamine C, is een antioxidant die cellulaire schade door vrije radicalen blokkeert, waardoor veroudering wordt vertraagd en mogelijk uw risico op hartaandoeningen, artritis en kanker wordt verminderd.

 2. Een portie gele pompoen van 1 kop levert je ook 32,8 mcg, of 8 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van folaat, een B-vitamine. Als u onvoldoende foliumzuur in uw dieet krijgt, kan dit leiden tot een vorm van bloedarmoede. Deze vitamine is echter het best bekend om zijn rol bij het voorkomen van aangeboren afwijkingen. Als u van plan bent om een ​​kind te verwekken, verhoog dan uw foliumzuurniveau. Het kan het risico op een kind met aangeboren afwijkingen van de wervelkolom verminderen, zegt ChooseMyPlate.gov.

 3. De voeding in gele pompoen bevat bètacaroteen, dat in uw lichaam wordt omgezet in vitamine A. Een portie gesneden pompoen van 1 kop bevat 136 mcg van deze provitamine, volgens SELFNutritionData. Beta-carotenen zijn pigmenten die voornamelijk worden aangetroffen in rijk gekleurde groenten en fruit zoals pompoen; ze zijn ook te vinden in granen. Artsen kunnen beta-caroteen voorschrijven om bepaalde kankers, evenals hartaandoeningen en degeneratie van het gezichtsvermogen geassocieerd met veroudering, af te weren, aldus Komen.org.

Mineralen in gele pompoen

 1. Eén kopje gele pompoen levert ook 0,2 milligram of 10 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde van mangaan, een essentieel sporenmineraal dat nodig is om geslachtshormonen, botten en bindweefsels te produceren. Je lichaam zou niet in staat zijn om bloed te stollen zonder mangaan. Bovendien behoudt het mineraal de normale functie van je hersenen en zenuwen, zegt Healthline.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407