Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingswaarde van gele wasbonen

Gepureerd voedsel maken

 1. Een nietje in veel boerenmarkten en tuinen tijdens de warmere maanden, gele wasbonen - ook wel gele bonen genoemd - vormen een veelzijdige en voedzame aanvulling op uw dieet. Een hele kop gehakte gele wasbonen bevat slechts 31 calorieën, dus je kunt het gebruiken om bulk toe te voegen aan maaltijden in een calorie-gecontroleerd dieet zonder je calorie-inname aanzienlijk te verhogen. Gele wasbonen bieden ook veel voedingswaarde en bieden u verschillende essentiële voedingsstoffen.

Gezonde koolhydraten en eiwitten

 1. Het meeste caloriegehalte van gele wasbonen komt van koolhydraten. Elke portie van 1 kop geeft je 7 gram koolhydraten, waarvan 3,4 gram uit voedingsvezels. Tijdens de spijsvertering worden sommige van deze koolhydraten afgebroken tot suiker en voeden ze uw dagelijkse werking, terwijl de vezels in gele wasbonen constipatie helpen voorkomen en uw bloedsuikerspiegel reguleren. Elke portie bonen geeft je ook 2 gram eiwit, dat helpt bij het behoud van gezonde weefsels, inclusief je botten en haar.

IJzer en mangaan

 1. Gele wasbonen komen uw gezondheid ten goede door uw ijzer- en mangaaninname te verhogen. Beide mineralen hebben het vermogen om enzymen te activeren, inclusief enzymen die nodig zijn om energie te produceren en uw metabolisme te ondersteunen. IJzer speelt een sleutelrol in de functie van rode bloedcellen, terwijl mangaan de hormoonproductie van uw lichaam reguleert en u helpt bindweefsel te produceren. Elke portie gele wasbonen van 1 kop heeft een ijzergehalte van 1,04 milligram en een mangaangehalte van 0,21 milligram. Dit levert volgens het Institute of Medicine 13 procent van de dagelijkse inname van ijzer en 9 procent van de dagelijkse inname van mangaan voor mannen, evenals 6 en 12 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van ijzer en mangaan voor respectievelijk vrouwen.

Antioxidant Vitamine C

 1. Neem gele wasbonen in uw dieet op als bron van vitamine C, een antioxidant die essentieel is voor een goede gezondheid. Antioxidanten voorkomen oxidatieve schade aan uw cellen, inclusief uw DNA en celmembranen. Het beschermen van uw cellen tegen deze oxidatie houdt ze gezond en speelt een rol bij ziektepreventie, inclusief kankerpreventie. Het consumeren van vitamine C helpt ook bij wondgenezing en ondersteunt de sterkte van uw bindweefsels, inclusief uw botten. Elke portie gele wasbonen van 1 kop geeft je 16,3 milligram vitamine C - 18 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en 22 procent voor vrouwen, volgens het Institute of Medicine.

Meer gele wasbonen consumeren

 1. Gebruik gele wasbonen in hartige salades - combineer ze met bruine bonen, kikkererwten, gehakte ui en een balsamico vinaigrette voor een gezonde salade met drie bonen, of braad ze met zomerpompoen en cherrytomaatjes voor een geroosterde zomerse groentesalade. Je kunt de bonen ook zelf braden, gehakte knoflook toevoegen voor de smaak, of bak ze met je favoriete groenten en magere eiwitten voor een gezonde roerbak. Je kunt zelfs gele wasbonen rauw eten - voeg een paar toe aan je favoriete wrap of snack ze met een gezonde dip, zoals hummus.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407