Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingswaarde van maistortilla's

Tabasco-saus aan uw dieet toevoegen

 1. De voedingsrichtlijnen van de MyPlate-website van het Amerikaanse ministerie van Landbouw suggereren dat mensen elke dag meerdere porties granen eten - zes gram voor vrouwen en zeven voor mannen om precies te zijn. Door maïstortilla's aan uw dieet toe te voegen, kunt u uw dagelijkse aanbevolen inname bereiken. Hoewel maistortilla's een indrukwekkend voedingsprofiel hebben, hebben ze enkele nadelen. De calorieën in maistortilla's zijn bijvoorbeeld matig hoog met 218 calorieën per portie van 2 ons, wat het equivalent is van twee 6-inch tortilla's. Lees meer over de voedingswaarde van maistortilla's op MyPlate.

Full of Fiber

 1. Maistortilla's hebben een gunstig effect op uw spijsverteringskanaal, dankzij hun vezelgehalte. Vezel absorbeert water en voorkomt overmatig harde ontlasting die kan bijdragen aan constipatie. Een vezelrijk dieet bestrijdt ook aambeien en helpt diverticulaire aandoeningen te beheersen. Elke 2-gram maïs tortilla's bieden 6,3 gram voedingsvezels. Dit maakt ongeveer 25 en 17 procent uit van de dagelijkse vezelinname die respectievelijk wordt aanbevolen voor vrouwen en mannen, volgens de Colorado State University.

Fosfor voor gezonde cellen en botten

 1. Het voedingsprofiel van maistortilla biedt ook gezondheidsvoordelen vanwege het fosforgehalte. Fosfor vormt een belangrijke structurele component van gezond weefsel - het wordt zowel in celmembranen als in DNA gevonden. Het draagt ​​ook bij aan gezond botweefsel, ondersteunt de functie van rode bloedcellen en fungeert als een chemische buffer om de zuurgraad van uw bloed te regelen. Elke 2 gram maistortilla's geven je 314 milligram fosfor, dat is 45 procent van de fosfor die je elke dag nodig hebt, meldt het Linus Pauling Institute.

Metabolisme die mineralen activeert

 1. Maistortilla's zijn ook bronnen van koper en mangaan, twee mineralen die essentieel zijn voor de enzymfunctie. Mangaan activeert enzymen die botgroei ondersteunen en wondgenezing ondersteunen, terwijl koper enzymen activeert die essentieel zijn voor de werking van het zenuwstelsel. Koper en mangaan activeren ook enzymen die nodig zijn om uw metabolisme te ondersteunen. Elk portie van 2 ons bevat 0,33 milligram mangaan, wat respectievelijk 14 en 18 procent is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en vrouwen. Deze portiegrootte bevat ook 154 microgram koper, of 17 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Serving Tips

 1. Met ongeveer 8,5 g koolhydraten in een wrap van maïstortilla, zijn ze heerlijk gecombineerd met groenten en magere eiwitbronnen. Vul ze met spinazie, tomaten, gegrilde kip en salsa voor een eenvoudige maar heerlijke en voedzame maaltijd, of vervang zwarte bonen voor gegrilde kip als je een vegetarische vriendelijke optie wilt. Snijd maïstortilla's in partjes, bestrijk ze licht met olijfolie en bak ze vervolgens in de oven voor gezonde tortilla "chips" en serveer de chips met hummus of gebruik ze om groene salades te garneren.

Spice It Up and Cut The Fat

 1. Tortillachips eten is een favoriete manier om te profiteren van de voeding van maistortilla's. Maar deze kant-en-klare snacks zijn meestal rijk aan vet, vooral de gearomatiseerde soort. Een zak met in de winkel gekochte maïschips met taco-smaak weegt 24,2 gram vet voor een kleine zak voor één portie. Ranch-smaak heeft 24,6 gram vet per zak. Gewoon verpakte maistortilla's bevatten echter 2,85 g vet, volgens de USDA National Nutrient Database

 2. In plaats van gekruide tortillachips te kopen, snijd je de calorieën en maak je je eigen calorieën zonder al het vet. Begin met het schikken van tortilla's, elk gesneden in 8 wiggen ter grootte van een chip, op een bakplaat. Spuit met een spritzer een combinatie van olie en limoensap op elke chip. Strooi vervolgens je favoriete smaakstof met gemalen kruiden, zoals chilipoeder, taco-kruiden, komijn, peper of piment. Bak gedurende 15 minuten op 350 graden F en draai de pan halverwege. Dit recept bevat slechts 4,1 g vet, met dank aan All Recipes.com.

 3. Tortillachips eten is een favoriete manier om te profiteren van de voeding van maistortilla's. Maar deze kant-en-klare snacks zijn meestal rijk aan vet, vooral de gearomatiseerde soort. Een zak met in de winkel gekochte maïschips met taco-smaak weegt 24,2 gram vet voor een kleine zak voor één portie. Ranch-smaak heeft 24,6 gram vet per zak. Gewoon verpakte maistortilla's bevatten echter 2,85 g vet, volgens de USDA National Nutrient DatabaseDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407