Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingswaarde van Moong Dhal

Waarschuwingen

 1. Moong dhal-bonen zijn hetzelfde als rijpe mungbonen en zijn qua grootte, vorm en textuur vergelijkbaar met linzen en spliterwten. Geelgekleurde, halfgele bonen worden in tweeën gedeeld en gepeld, zodat ze een platte en afgeronde kant hebben en snel koken. Moong dhal is, net als andere peulvruchten, een bron van niet-dierlijke eiwitten, evenals een rijke bron van voedingsvezels en andere voedingsstoffen.

Voedingsprofiel

 1. Een portie gekookte Moong dhal heeft 147 calorieën per portie. Met slechts 0,77 gram totaal vet, zijn moong dhal bonen een goede bron van vetarme eiwitten, met iets meer dan 14 gram per portie. Terwijl de meerderheid van de volwassenen in de Verenigde Staten voldoende eiwitten eet, wordt een verscheidenheid aan eiwitbronnen - waaronder meer niet-dierlijke bronnen - sterk aanbevolen.

Inhoud voedingsvezels

 1. Moong dhal bevat bijzonder veel voedingsvezels en levert bijna 15,5 gram vezels per portie van 1 kopje. Dit levert tussen 40,5 en 71 procent van de voedingsreferentie voor vezels per dag voor volwassen mannen en vrouwen. Voedingsvezels kunnen helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en dieetcomplicaties te voorkomen, zoals constipatie en diverticulose. Een dieet met veel voedingsvezels vermindert ook het risico op overeten, omdat u zich voller voelt met minder voedsel.

Vitaminen en mineralen

 1. Moong dhal bevat een breed scala aan essentiële vitamines en mineralen en is vooral rijk aan kalium, calcium, foliumzuur en andere leden van het vitamine B-complex. Alle B-vitamines helpen uw lichaam koolhydraten af ​​te breken tot glucose, om bruikbare brandstof voor uw lichaam te produceren. Foliumzuur helpt ook bij een gezonde hersenfunctie en de productie van DNA. Het is ook belangrijk voor het handhaven van een goede mentale en emotionele gezondheid. Moong dahl bevat ook wat vitamine E, C en K.

Koken Moong Dhal

 1. Moong dhal kan heel worden gekookt of ze kunnen worden geweekt om een ​​pasta te maken. De bonen worden soms gemalen om bloem te produceren. Moong dhal komt veel voor in Aziatische en Indiase keukens en wordt zowel voor zoete als hartige bereidingen gebruikt. Natuurlijk vetarm en rijk aan eiwitten, houd je moong dhal gerecht gezond door het te combineren met vetarm voedsel, zoals groenten; met een minimale hoeveelheid toegevoegd vet; en eventueel te combineren met rijst om een ​​compleet eiwit te maken.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c