Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingswaarde van papajazaden

Stap 6

 1. Papaja's zijn vruchten die groeien aan bomen die inheems zijn in de tropische gebieden van Noord- en Zuid-Amerika. Als de vrucht rijp is, kan het vlees rauw worden gegeten. Het is zoet en sappig. Onrijpe groene papaja's worden meestal gekookt of gewokt; ze zijn een veelvoorkomend onderdeel in veel stoofschotels en curry's. Papaya vlees is extreem rijk aan vitamine C en een uitstekende bron van foliumzuur, kalium, vitamine A en voedingsvezels. Payaya-zaden zijn ook eetbaar en bieden verschillende potentiële gezondheidsvoordelen. Lees meer over de voedingswaarde van papaja op MyPlate.

Papaya Seeds

 1. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt een portie van 1 kop aan voor in blokjes gesneden rauw papajavlees. Er is echter geen aanbevolen portiegrootte voor papajazaden. USDA heeft ook geen lijst van de voedingssamenstelling van papajazaden, maar onderzoek heeft aangetoond dat de zaden veel vet en eiwitten bevatten en een goede bron van calcium, magnesium en fosfor. Vanwege hun hoge vetgehalte is het het beste om papajazaden met mate te consumeren. Een portie van 1 ons papajazaad telt als een portie eiwit, volgens ChooseMyPlate.gov.

Voordelen papajazaad

 1. Volgens het julinummer van het tijdschrift "Molecules" bevatten papajazaden fenolische en flavonoïde verbindingen die antioxiderende eigenschappen hebben. Het aprilnummer van het "Journal of Agricultural and Food Chemistry" meldt dat de zaden immunomodulerende verbindingen kunnen bevatten die de tumorgroei kunnen vertragen. Papajazaden bevatten ook verbindingen die parasieten kunnen doden, volgens het juni 2011 nummer van de "Asian Pacific Journal of Tropical Medicine."

Risico's van papajazaden

 1. Benzyl-isothiocyanaat, een stof die wordt aangetroffen in papajazaden, kan in hoge doses toxicologische schade veroorzaken bij dieren, volgens het nummer van december 2003 van "Life Sciences". Onderzoek gepresenteerd in het februari 2010 nummer van het "Journal of Ethnopharmacology" toont aan dat extracten van papaya zaden een contraceptief effect hebben op dieren, maar het is niet bekend of hetzelfde geldt voor mensen. De hoeveelheden van deze verbindingen in een normale portie papaya-zaden vormen echter weinig gezondheidsrisico.

Culinair gebruik van papajazaden

 1. Nadat je een papaya in twee hebt gesneden, schep je de zaden eruit met een grote lepel. Ze zijn ingekapseld in een gelatineuze substantie die weggespoeld kan worden in een zeef onder stromend water. Ze zijn licht bitter en hebben een kruidige, peperachtige smaak. De zaden kunnen worden toegevoegd aan saladedressings of worden gegeten zoals ze zijn. Ze kunnen ook worden gestrooid op salades of soepen of aan elk gerecht worden toegevoegd als vervanging voor zwarte peper.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407