Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingswaarden van Delicata Squash

Bron van B-vitamines

 1. Delicata-squash is een soort winterpompoen die bekend staat om zijn gestreepte buitenkant en fel oranje interieur. De voeding van Delicata squash bevat verschillende vitamines en mineralen, met name vitamine A en C. Dit type squash is meestal gemaakt van koolhydraten, zonder vet en kleine hoeveelheden eiwitten.

Delicata en andere winterpompoen

 1. De winter squash delicata heeft verschillende andere namen. Je kent deze pompoen misschien ook als zoete aardappelpompoen, pindapompoen, Boheemse pompoen of zoete knoedelpompoen. De laatste is slechts een rondere versie van de standaard delicata, die meer cilindrisch is.

 2. Delicata-squash staat bekend om zijn crème of lichtoranje buitenkant met groene of donkeroranje strepen. Ze zijn gemakkelijk te onderscheiden van andere winterpompoenen, zoals pompoen, eikelpompoen, spaghettipompoen of Hubbard-pompoen, die maar één kleur hebben. De buitenkant van dit soort squash is ook veel gevoeliger dan andere soorten squash, waardoor Delicata zijn naam krijgt.

 3. Veel soorten squash staan ​​erom bekend dat ze weinig koolhydraten en veel vezels bevatten. Dit betekent dat verschillende soorten squash vaak worden geconsumeerd door mensen met minder koolhydraten en ketogene diëten. Met 18,1 koolhydraten in delicata-squash per kopje (205 gram) is dit type squash echter niet de meest keto-vriendelijke.

Delicata Squash Nutrition Feiten

 1. Volgens de USDA bevat 205 gram winterpompoen zoals delicata 76 calorieën, 0,7 gram vet, 1,8 gram eiwit en 18,1 gram koolhydraten. Ongeveer een derde (5,7 gram) van deze koolhydraten is afkomstig van vezels. (Merk op dat de USDA veel winterpompoenvariëteiten opsomt, maar niet specifiek delicata. Daarom zijn deze cijfers gebaseerd op de gemiddelde beschikbare voedingsfeiten voor winterpompoen.)

 2. Elke kop squash bevat ook:

 3. Elke kop delicata-pompoen heeft ook kleine hoeveelheden (tussen 1 en 4 procent) andere voedingsstoffen, zoals omega-6-vetzuren, andere B-complexvitaminen, choline, vitamine E, selenium, zink, fosfor en calcium. Winterpompoen zoals delicata-pompoen staat ook bekend als rijk aan antioxidanten.

Soorten winterpompoen vergelijken

 1. De calorieën en voeding van de Delicata-pompoen vallen ergens in het midden van de winterpompoenfamilie. Het is minder iets minder rijk aan voedingsstoffen dan sommige van de meer populaire soorten winterpompoen, zoals pompoen. De voeding van Delicata-pompoen is waarschijnlijk het meest vergelijkbaar met eikelpompoen, hoewel delicata aanzienlijk grotere hoeveelheden vitamine A bevat. Er zijn ongeveer dezelfde hoeveelheid koolhydraten in delicata-pompoen en de meeste andere soorten winterpompoen, met uitzondering van spaghettipompoen.

 2. Vergeleken met de voeding van spaghettipompoen per kopje, bevat een kopje delicatapompoen veel meer calorieën en koolhydraten. Je moet echter weten dat een kopje spaghetti minder is dan dat van delicata-pompoen; een kopje komt overeen met respectievelijk 155 gram en 205 gram.

 3. Zelfs als je deze twee soorten winterpompoen gram per gram vergelijkt, vind je nog steeds iets meer van elke macronutriënt (vet, eiwit en koolhydraten) in delicata-pompoen, samen met grotere hoeveelheden van de meeste voedingsstoffen (met uitzondering van enkele B-complexvitaminen).

 4. Hoewel delicata-pompoen meer macronutriënten en voedingsstoffen heeft in vergelijking met spaghetti-pompoen, heeft het iets minder macronutriënten en voedingsstoffen in vergelijking met de meeste andere populaire soorten winterpompoen, zoals pompoen. Dit betekent uiteindelijk dat als je op zoek bent naar de meest voedingsrijke winterpompoen, de kans groot is dat deze ook met de meeste eiwitten, koolhydraten en vet komt.

De koolhydraten in Delicata Squash

 1. Het koolhydraatgehalte van delicata-squash betekent dat mensen met strikte koolhydraatarme diëten dit voedingsrijke voedsel waarschijnlijk zullen vermijden. Dit komt omdat strikte diëten zoals het ketogene dieet slechts ongeveer 20 tot 50 gram koolhydraten per dag toestaan, minus vezels.

 2. Delicata-squash is echter een perfect gezond voedsel voor de meeste mensen om te consumeren. Het is bijzonder gezond omdat het minder koolhydraten maar meer vezels bevat in vergelijking met veel andere veel geconsumeerde voedingsmiddelen. Een portie (200 gram) zoete aardappelen bevat 41,4 gram koolhydraten met 6,6 gram vezels, terwijl dezelfde hoeveelheid bakbananen 62,3 gram koolhydraten met 4,6 gram vezels bevat.

 3. Volgens de Mayo Clinic zullen de meeste mensen die een standaard dieet van 2000 calorieën consumeren, dagelijks 225 tot 325 gram koolhydraten binnenkrijgen. De Dieetrichtlijnen voor Amerikanen beveelt aan om dagelijks tweeëneenhalve kop van groenten en twee kopjes van fruit te consumeren.

 4. Hoewel squash meestal als groenten wordt beschouwd, zijn ze technisch gezien fruit. Als je je dagelijkse aanbevolen fruitconsumptie consumeert via delicata-pompoen, eet je slechts 36,2 gram koolhydraten. Zelfs als je squash als onderdeel van de groentecategorie beschouwt, zijn 2,5 kopjes gelijk aan slechts 45,25 gram koolhydraten.

 5. Gezien het aantal voedingsstoffen in delicata-squash, moet u proberen deze winter-squash zo mogelijk in uw dieet te integreren. Met 18,1 koolhydraten per kopje is delicata-pompoen bijzonder geschikt voor bepaalde koolhydraatarme diëten, zoals Atkins 100. Zoals de naam al aangeeft, wil Atkins 100 dat je slechts 100 gram koolhydraten per dag verbruikt. Een derde van je dagelijkse koolhydraten kan gemakkelijk naar een voedingsrijk voedsel zoals winterpompoen gaan.

 6. Als u een strenger koolhydraatarm dieet volgt, kunt u enkele naaste familieleden van de winterpompoen proberen, zoals courgette of pompoen. Een kop courgette (180 gram) bevat slechts 4,8 gram koolhydraten, terwijl een kop pompoen (245 gram) 12 gram koolhydraten bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407