Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voedingswaarden van komkommers met courgettes

Tauge koken

 1. Laat u niet verwarren door de overeenkomsten tussen komkommers en courgettes. Hoewel beide cilindrische groenten donkergroen met wit vlees zijn, zijn ze duidelijk verschillende soorten. Zowel komkommers als courgettes behoren tot de Curcurbit-familie, die ook kalebassen, meloenen, pompoenen en pompoen tot zijn leden rekent. Komkommers en courgettes verschillen zowel in hoe mensen ze gewoonlijk eten als in hun voedingswaarden. Mensen eten bijna altijd rauwe cukes, terwijl courgette vaker wordt gekookt.

Basisvoeding

 1. Een kopje gesneden, ongeschilde komkommer bevat 16 calorieën, terwijl een kopje gesneden, ongeschilde courgette 19 calorieën bevat. Je krijgt 4 g koolhydraten, 0,5 g voedingsvezels, minder dan 1 g eiwit en 0,1 g vet als je een kom plakjes komkommer eet. Een kopje courgetteplakken levert 4 g koolhydraten, 1 g voedingsvezels, 1,4 g eiwit en 0,4 g vet.

Vitaminen

 1. Een kopje courgetteplakken levert 27 procent van de aanbevolen hoeveelheid, of ADH, vitamine C voor volwassen vrouwen en 24 procent van de ADH van vitamine C voor volwassen mannen. Dezelfde hoeveelheid plakjes komkommer levert minder dan 5 procent van de ADH van vitamine C. Je krijgt 14 procent van de ADH van vitamine B-6 uit een kopje courgetteplakken, maar slechts 3 procent van de ADH van vitamine B- 6 uit een kopje plakjes komkommer.

Mineralen

 1. Een kop gesneden courgette heeft 6 procent van de ADH van kalium; een kop gesneden komkommer levert de helft van dat bedrag. Een kopje courgetteplakken levert 5 procent van de ADH van ijzer voor volwassen mannen en 2 procent van de ADH van ijzer voor volwassen vrouwen. Dezelfde hoeveelheid komkommer heeft 4 procent van de ADH van ijzer voor mannen en 2 procent van de ADH van ijzer voor vrouwen. Beide natriumarme groenten leveren ongeveer 2 procent van de ADH van calcium.

Waarschuwingen

 1. Was komkommers en courgette voordat je ze in plakjes snijdt door ze minstens 30 seconden onder kraanwater te laten lopen terwijl je ze wrijft. Dit verwijdert de meest potentieel schadelijke sporenresten van pesticiden, zoals aanbevolen door het Connecticut Agricultural Experiment Station. Eet beide groenten zonder waar mogelijk hun schil te verwijderen, omdat de schil van komkommers en courgette een deel van hun voedingsvezels, vitaminen en mineralen bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407