Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen Nadelen van het drinken van alcoholische dranken

Waarschuwingen

 1. Afhankelijk van wie je het vraagt, kan alcohol een zegen of een vloek zijn. Zelfs Harvard School of Public Health noemt het "zowel een tonicum als een gif", afhankelijk van de dosis. Hoewel een cocktail, bier of een glas wijn zowel ontspannend als goed voor het hart kan zijn, kan het ook een rol spelen bij de ontwikkeling van kanker, lever- en hartbeschadiging en depressie. Hoe alcohol iemand beïnvloedt, hangt van de persoon af, dus iedereen moet de voor- en nadelen van alcoholconsumptie afwegen.

Definitie van matig drinken

 1. De voordelen van alcoholgebruik worden bijna altijd gemeten aan de hand van matig drinken. Dat betekent een tot twee drankjes per dag voor mannen en een drankje per dag voor vrouwen, volgens Harvard. Als we het nog verder uitsplitsen, wordt één drankje over het algemeen beschouwd als 12 ons bier, 5 ons wijn of 1,5 ons sterke drank, in totaal ongeveer 12 tot 14 gram alcohol in elke drank.

Voordelen van drinken

 1. Volgens Harvard tonen meer dan 100 wetenschappelijke studies een verband aan tussen matig drinken en een verminderd risico op overlijden door hartaanvallen, beroertes veroorzaakt door het hart en algemene cardiovasculaire oorzaken. Alcohol in redelijke hoeveelheden verhoogt uw niveaus van lipoproteïne met een hoge dichtheid, ook bekend als 'goed' cholesterol, dat helpt beschermen tegen hartaandoeningen. Sommige soorten alcohol zijn betere beschermers dan andere - rode wijn heeft met name een hoge concentratie polyfenolen die de bloeddruk kunnen verlagen. Bovendien merkt het University of Rochester Medical Center op dat matig drinken kan helpen bij het beschermen van bloedvaten in de hersenen, evenals die in het hart, waardoor het risico op dementie vermindert.

Nadelen van drinken

 1. Veel van de nadelen van alcohol doen zich voor wanneer u de curve rondt van matig naar zwaar drinken of binge drinking. Zwaar drinken kan leiden tot ontsteking van de lever, bekend als alcoholische hepatitis en cirrose of littekens van de lever. Het verhoogt ook de bloeddruk, kan de hartspier beschadigen en speelt mogelijk een rol bij de ontwikkeling van verschillende soorten kanker, waaronder borst, dikke darm, mond en lever, zegt Harvard. Bovendien, zwaar drinken verhoogt het risico op osteoporose, met name bij jonge vrouwen, zegt University of Rochester Medical Center. Alcohol kan slaappatronen verstoren en leiden tot gewichtstoename, aangezien het 7 calorieën per gram serveert zonder dat er voedingsstoffen mee worden meegeleverd. Drinken kan ook je oordeel vertroebelen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor destructieve beslissingen zoals achter het stuur van een auto stappen.

Effecten van binge-drinken

 1. Als het op drinken aankomt, is de gemiddelde wet niet van toepassing. Hoewel één drankje per dag op de lange termijn je gezondheid ten goede kan komen, geldt hetzelfde niet voor het sparen van al die doordeweekse drankjes en het consumeren van zes tot zeven drankjes op een weekendavond. Deze gewoonte staat bekend als binge drinking, en het is het meest risicovolle consumptiepatroon, Sharon C. Wilsnack, een professor in klinische neurowetenschappen aan de University of North Dakota School of Medicine Health Sciences, vertelde "The Washington Post". Wanneer u binge-drinkt - wat betekent dat u meer dan vijf drankjes verbruikt in twee uur als u een man bent en vier drankjes als u een vrouw bent - zijn de gezondheidseffecten vergelijkbaar met die van een zware drinker. De tarieven van hoge bloeddruk stijgen, en u hebt meer kans op een beroerte.

 2. Als het op drinken aankomt, is de gemiddelde wet niet van toepassing. Hoewel één drankje per dag op de lange termijn je gezondheid ten goede kan komen, geldt hetzelfde niet voor het sparen van al die doordeweekse drankjes en het consumeren van zes tot zeven drankjes op een weekendavond. Deze gewoonte staat bekend als overmatig drinken en het is het meest risicovolle consumptiepatroon, Sharon C. Wilsnack, een professor in klinische neurowetenschappen aan de University of North Dakota School of Medicine Health Sciences, vertelde "The Washington Post." Wanneer u binge-drinkt - wat betekent dat u meer dan vijf drankjes verbruikt in twee uur als u een man bent en vier drankjes als u een vrouw bent - zijn de gezondheidseffecten vergelijkbaar met die van een zware drinker. De tarieven van hoge bloeddruk stijgen, en u hebt meer kans op een beroerte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407