Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van Blackberry Brandy

Voordelen van Sake

 1. Brandy dankt zijn naam aan het Nederlandse woord brandewijin, oftewel verbrande wijn. Nederlandse handelaren in de 17e-eeuwse gedistilleerde wijn om deze tijdens transport te bewaren. Brandewijn wordt gedistilleerd door wijn te koken, waardoor de alcohol condenseert terwijl het water afbrandt en verdampt. De alcohol wordt vloeibaar als het afkoelt en brandewijn achterlaat. Brandewijn wordt gemaakt van druiven en ander fruit zoals bramen. Blackberry-brandewijn is een populair aperitief en wordt gebruikt als smaakstof in desserts en sauzen.

Antioxiderende activiteit

 1. Een van de gezondheidsvoordelen van BlackBerry-brandewijn is de antioxidantactiviteit. Blackberry-brandewijn bevat vitamine C, een bijproduct van het koper dat bij het destillatieproces wordt gebruikt. Eén injectie of 30 ml levert ongeveer 90 mg vitamine C, volgens Dr. Gordon Troup, een onderzoeker aan de School of Physics van Monash University. Troup merkte in het artikel op dat in december 2005 werd gepubliceerd in "Science Daily", dat naarmate de kwaliteit van de cognac toenam, ook de antioxidantvoordelen toenamen. Antioxidanten helpen uw lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Vitamine C voorkomt ook scheurbuik, jicht en verhoogt je immuunsysteem.

Hart gezond

 1. Genieten van een glas BlackBerry-brandewijn is goed voor uw hart. De alcohol in de brandewijn heeft een beschermend effect op het cardiovasculaire systeem, volgens M. McKee in een review gepubliceerd in het augustusnummer van het "Journal Of The Royal Society Of Medicine." De voordelen voor de gezondheid van het hart van BlackBerry-brandewijn worden alleen geassocieerd met matig drinken. Bevindingen uit de verschillende onderzoeken naar drinkpatronen bij Amerikaanse en Europese mannen en vrouwen concludeerden dat overmatig alcoholgebruik gepaard ging met een verhoogd risico op een hartaanval en overlijden.

Stressreductiemiddel

 1. Blackberry-brandewijn helpt stress te verminderen door u te ontspannen wanneer u met mate drinkt. Een onderzoek uit 2007, gepubliceerd in het 2007 nummer van het "Journal of Abnormal Psychology", bestudeerde mannen tussen de 21 en 25 jaar in klinische stresssituaties. De proefpersonen werden verdeeld in een alcoholgroep en een placebogroep en in verschillende stressvolle situaties gebracht, variërend van computertaken tot het houden van toespraken. Uit het onderzoek bleek dat alcohol stress in de alcoholgroep verminderde, maar het beperkte ook de aandachtsspanne van de proefpersonen.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Blackberry-brandewijn is een versterkte wijn die over het algemeen ongeveer 30 tot 60 procent alcohol bevat. Gebruik alcohol altijd met mate en drink verantwoord. Zwangere vrouwen mogen geen alcohol drinken. Als u medicijnen gebruikt, lees dan de waarschuwingen op het etiket en raadpleeg uw arts of zorgverlener voordat u alcoholische dranken drinkt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407