Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van bruine eieren

Betekenis van fytochemicaliën

 1. Moderne eierproductie biedt consumenten verschillende keuzes in verse eieren. De gemakkelijkst waar te nemen keuzes zijn eimaten en bruine of witte eischalen. De kleur van een eischaaltje wordt bepaald door het ras van de kip dat het legt, met kleurverschillen binnen een ras. De kleur van de schaal is gewoon de kleur van de schaal, dus baseer je keuze op andere factoren wanneer je eieren koopt.

Esthetiek

 1. Als u bruine eieren wilt om esthetische redenen, koop ze dan. Sommige mensen geven de voorkeur aan bruine eieren omdat ze op de een of andere manier shell-kleur gelijkstellen aan gezonde eieren, maar een gezonde kip legt een gezond ei, dus ga er niet vanuit dat bruine eieren beter voor je zijn. Of je nu in de supermarkt koopt of rechtstreeks van een boer, je zult zien dat bruine eieren variëren van heel donker tot lichtbruin, soms met spikkels. Bruine eierrassen worden vaak geselecteerd voor biologische en duurzame boerderijen omdat hun winterhardheid geschikt is voor scharrelomgevingen, dus kijk voor deze certificeringen op de doos als deze kwesties belangrijk voor u zijn.

Eiermaat

 1. De grootte van een ei, ongeacht de kleur van de schaal, wordt voornamelijk bepaald door de leeftijd van de kip en het ras. De grootte van het ei wordt beoordeeld op basis van het gewicht van het ei. Jonge jonge hennen van elk ras in hun eerste productiejaar leggen iets kleinere eieren; de ei-grootte neemt toe naarmate de hennen rijpen. Sommige rassen zijn van nature zwaarder en produceren grotere eieren dan andere rassen, zoals Wyandottes en Plymouth Rocks. Bruine eieren zijn meestal groot, extra groot of jumbo, simpelweg omdat het ras een grotere vogel is. Bruine eieren kunnen duurder zijn omdat de grotere kippenrassen meer voer en meer ruimte per vogel nodig hebben, wat de productiekosten verhoogt.

Smaken en koken

 1. De smaak van een ei wordt beïnvloed door het dieet van de kip. Veel mensen denken dat ze een verschil kunnen proeven tussen eieren met witte en bruine eieren, maar de kleur van de schaal heeft hier geen invloed op. Veel koks geven de voorkeur aan bruine eieren, simpelweg omdat bruine stukjes van de schaal gemakkelijker te zien zijn om uit een gebarsten ei in een kom of uit een hardgekookt ei te verwijderen.

Nutrition

 1. Er zijn geen voedingsverschillen tussen eieren met verschillende kleuren. De voedingssamenstelling van eieren wordt beïnvloed door het dieet van de kip. Een nieuw type ei gelabeld als "verrijkt" of rijk aan omega-3 is beschikbaar in zowel bruine als witte schalen. Kippen die deze eieren leggen, eten een dieet aangevuld met natuurlijke bronnen van omega-3, zoals lijnzaad en visolie, en hun verbeterde voeding wordt overgedragen in hun eieren. Volgens een studie gepubliceerd in "The American Journal of Clinical Nutrition", bieden verrijkte eieren consumenten voordelen van omega-3-vetzuren - eicosapentaeenzuur of EPA en docosahexaeenzuur of DHA. Wanneer gemetaboliseerd, hadden EPA en DHA een positieve invloed op de triglycerideniveaus in het bloed en de niveaus van HDL, de "goede" cholesterol, in de deelnemers aan de onderzoeksgroep.

 2. Er zijn geen voedingsverschillen tussen eieren met verschillende kleuren. De voedingssamenstelling van eieren wordt beïnvloed door het dieet van de kip. Een nieuw type ei gelabeld als "verrijkt" of rijk aan omega-3 is beschikbaar in zowel bruine als witte schalen. Kippen die deze eieren leggen eten een dieet aangevuld met natuurlijke bronnen van omega-3, zoals lijnzaad en visolie, en hun verbeterde voeding wordt overgedragen naar hun eieren. Volgens een studie gepubliceerd in "The American Journal of Clinical Nutrition", bieden verrijkte eieren consumenten voordelen van omega-3-vetzuren - eicosapentaeenzuur of EPA en docosahexaeenzuur of DHA. Wanneer gemetaboliseerd, hadden EPA en DHA een positieve invloed op de triglycerideniveaus in het bloed en de niveaus van HDL, de "goede" cholesterol, in de deelnemers aan de onderzoeksgroep.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407