Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van buitenspelen voor kinderen

Slaapvoordelen van buitenactiviteiten

 1. Veel ouders brachten vandaag hun jeugd door met fietsen en het spelen van games zoals honkbal of dodgeball in zijstraten en in de achtertuinen van de buren. Veel kinderen brengen tegenwoordig veel van hun tijd binnen door, spelen spelletjes op hun tablets of kijken televisie. De American Academy of Pediatrics zegt dat veel ongestructureerd buitenspelen van cruciaal belang is voor de gezondheid van kinderen, hoewel velen de tijd die ze in vrij spel doorbrengen aanzienlijk hebben afgenomen.

Fysieke fitheid

 1. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention zijn de obesitaspercentages bij kinderen van 1980 tot 2010 meer dan verdubbeld. Een manier om obesitas te bestrijden, is om kinderen veel speeltijd buiten te geven. Buitenspel biedt kinderen de mogelijkheid om te rennen, springen, klimmen, zwemmen, dansen en meer, die allemaal aerobe oefeningen en krachttraining bieden. Fysieke activiteit buitenshuis versterkt ook het immuunsysteem en verbetert de vitamine D-waarden, die bescherming kunnen bieden tegen osteoporose en gezondheidsproblemen, zoals hartaandoeningen en diabetes. Het Amerikaanse Department of Health Human Services beveelt aan dat kinderen matige tot krachtige activiteiten krijgen die oplopen tot minstens een uur per dag.

Geestelijke gezondheid

 1. Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat kinderen stress kunnen ervaren of kunnen lijden aan aandoeningen zoals depressie of angst, maar deze problemen komen steeds vaker voor bij de kinderen van vandaag, die drukke schema's hebben met school en buitenschoolse activiteiten . Lichamelijke activiteit in de vorm van buitenspelen kan kinderen helpen hun stress te verminderen. Het Children Nature Network zegt dat contact met de natuur kan helpen het stressniveau te verminderen en een positieve invloed kan hebben op aandoeningen zoals angst of aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit.

Intellectuele ontwikkeling

 1. De neurologische voordelen van ongestructureerd buitenspelen reiken veel verder dan de geestelijke gezondheid. Kinderen aanmoedigen om veel buiten te spelen, kan ook voor intellectuele stimulatie zorgen. De AAP zegt dat buitenspelen kinderen helpt om zich beter te concentreren in een klaslokaal en om de leerbereidheid te vergroten, waardoor de overgang naar school wordt vergemakkelijkt. Buitenshuis stimuleert ook leren en probleemoplossende vaardigheden, waardoor kinderen beter kunnen presteren in de klas. Ongestructureerd buitenspelen bevordert ook creativiteit, die kinderen kunnen toepassen op hun academische leren, waardoor ze het materiaal op een andere manier kunnen zien.

Sociale ontwikkeling

 1. Wanneer kinderen buiten met andere kinderen spelen, stimuleert dit hun sociale ontwikkeling. Spelen geeft kinderen kansen om te leren hoe ze in groepen moeten werken, inclusief leren hoe te delen, hoe te onderhandelen en hoe conflicten op te lossen, de AAP-rapporten. Kinderen die door middel van spelen mogen ontdekken, kunnen nieuwe vaardigheden leren en uitdagingen overwinnen, die zelfvertrouwen, veerkracht en zelfbehartiging kunnen bevorderen, wat allemaal kan helpen kinderen te leren hoe ze gezonde relaties kunnen ontwikkelen en leiders kunnen worden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407