Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van Cognac

Verlaagt het risico op kanker

 1. Matige consumptie van alcohol kan enkele gezondheidsvoordelen hebben, waarbij sommige soorten alcoholische dranken, waaronder cognac, mogelijk gunstiger effecten hebben dan andere. Het drinken van teveel alcohol kan echter bepaalde gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

Verhoog de antioxidantniveaus

 1. Antioxidanten zijn nuttige stoffen die helpen voorkomen dat schadelijke vrije radicalen uw cellen beschadigen. Dit type schade kan het risico op verstopte slagaders, hartaandoeningen, kanker en verlies van het gezichtsvermogen verhogen. Matige doses cognac drinken kan helpen de hoeveelheid antioxidanten te verhogen die je bloed kan absorberen, volgens een studie gepubliceerd in "Cardiovascular Ultrasound" in 2008.

Potentiële voordelen voor de gezondheid van het hart

 1. Cognac kan uw risico op bloedstolsels helpen beperken. Een dierstudie gepubliceerd in "Physiology Research" in 2008 wees uit dat bepaalde verbindingen in cognac kunnen helpen voorkomen dat bloedcellen samenklonteren en de hoeveelheid werk die het hart moet doen beperken, waardoor uw risico op hartaandoeningen mogelijk wordt verlaagd. Alcohol heeft in het algemeen een beschermend effect tegen hartaandoeningen, beroertes en hoge bloeddruk, maar alleen wanneer het in matige hoeveelheden wordt geconsumeerd, volgens de Harvard School of Public Health.

Andere potentiële voordelen

 1. De gezondheid van het hart is niet het enige potentiële gebied waarop cognac of een andere alcoholische drank nuttig kan zijn. Het drinken van alcohol kan ook helpen om uw risico op diabetes type 2 en galstenen te beperken, zolang u maar een matige hoeveelheid drinkt, merkt de HSPH op.

Consumptieoverwegingen

 1. Iets meer dan matige consumptie, of één drankje per dag voor vrouwen en twee drankjes per dag voor mannen, kan volgens de HSPH zelfs uw risico op kanker, hartaandoeningen en leveraandoeningen verhogen. Een artikel gepubliceerd in "Alcohol Research Health" merkt op dat het laagste algehele risico wordt geassocieerd met een gemiddelde dagelijkse inname van niet meer dan 10 gram alcohol, wat minder is dan één drankje. Het drinken van slechts 20 gram alcohol per dag, dat is tussen een en twee drankjes, verhoogt het risico op vroegtijdig overlijden in vergelijking met het drinken van geen alcohol.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407