Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van Dance for Kids

Emotionele gezondheid

 1. Als je kinderen hebt, vraag je je misschien af ​​wat de beste manier is om hun schijnbaar grenzeloze energie te kanaliseren. Hoewel traditionele teamsporten een goede manier zijn om uw kinderen fysiek actief te maken, zijn ze misschien niet geschikt voor jongere kinderen. Danslessen zijn een geweldig alternatief voor teamsporten en de meeste studio's bieden lessen voor kinderen vanaf twee of drie jaar. Deelname aan danslessen kan voordelig zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Verbeterde lichamelijke gezondheid

 1. Dansen is een zeer fysieke activiteit, en kinderen die regelmatig danslessen nemen, mogen een aanzienlijke verbetering van hun algehele fysieke gezondheid verwachten. Volgens Pro Dance Center kan regelmatige danspraktijk de flexibiliteit, bewegingsvrijheid, fysieke kracht en uithoudingsvermogen van uw kind vergroten. De repetitieve bewegingen die betrokken zijn bij dans kunnen de spierspanning verbeteren, een slechte houding corrigeren, het evenwicht en de coördinatie verbeteren en de algehele cardiovasculaire gezondheid verbeteren. Dansen is een aerobe vorm van oefening. Voor kinderen met overgewicht kan het hen mogelijk helpen om af te vallen en hun eetgewoonten te verbeteren.

Voordelen voor socialisatie

 1. Naast fysieke activiteit is dansen ook een zeer sociale activiteit. Volgens "FamilyTalk Magazine" kunnen danslessen kinderen helpen hun sociale en communicatieve vaardigheden te verbeteren, leren werken als onderdeel van een team, een groter gevoel van vertrouwen en samenwerking ontwikkelen en nieuwe vrienden maken. Als je kind verlegen is, kan het inschrijven in dans haar aanmoedigen om andere kinderen van haar leeftijd te bereiken en helpen om haar angst voor nieuwe mensen of plaatsen te verminderen. Dans kan ook helpen om angsten te verlichten die verband houden met optreden voor een publiek.

Educatieve voordelen

 1. Bekwaam danser worden vereist oefening, discipline en focus, vaardigheden die nuttig kunnen zijn in andere delen van het leven van uw kind. Volgens "FamilyTalk Magazine" kunnen danslessen helpen bij het stimuleren van creativiteit bij jonge kinderen en helpen ze een waardering voor de kunst te ontwikkelen. Studenten die regelmatig deelnemen aan danslessen presteren doorgaans academisch beter dan hun niet-deelnemende collega's. "FamilyTalk Magazine" schat dat studenten met een achtergrond in dans de neiging hebben om significant hogere SAT-scores te behalen en het beter te doen in wiskunde- en wetenschapswedstrijden.

Verbeterd zelfbeeld

 1. Terwijl kinderen zich aanpassen aan de bewegingen en houdingen die nodig zijn voor dans, beginnen ze een beter gevoel voor hun lichaam te krijgen. Naarmate ze comfortabeler worden in hun eigen huid, verbeteren ook hun zelfvertrouwen en zelfvertrouwen. Volgens EduDance kunnen danslessen kinderen aanmoedigen om een ​​positievere houding te bevorderen en hun eigen zelfexpressie te verkennen. Dit kan met name gunstig zijn voor kinderen die fysiek of mentaal gehandicapt zijn of voor kinderen die aanzienlijke emotionele problemen proberen op te lossen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407