Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van Dulse Seaweed

Aroma's

 1. Dulse, ook bekend als Palmaria palmata, is rood zeewier dat aan rotsen groeit. Het is niet alleen rijk aan gezondheidsvoordelen. Deze zoute zeegroente wordt vers gegeten en gedroogd in voedingsmiddelen zoals soepen, chowders en visgerechten. Gedroogd, dulse wordt gebruikt als smaakmaker.

Machtige mineralen

 1. Dulse zit boordevol waardevolle mineralen, waaronder ijzer en kalium. Een portie van 3,5 ounce vers dulse zeewier levert ongeveer 33 milligram ijzer en 1.720 milligram kalium, wat meer dan 100 procent is van de dagelijkse waarden die door de Food and Drug Administration zijn vastgesteld op basis van een dieet met 2000 calorieën per dag. IJzer helpt rode bloedcellen en spiercellen zuurstof door uw lichaam te transporteren en is nodig voor juiste chemische reacties. Kalium speelt een belangrijke rol bij het balanceren van lichaamsvloeistoffen, helpt uw ​​hart een gestage hartslag te behouden en is nodig voor een goede spiercontractie.

Omega-3 en Omega-6

 1. Meervoudig onverzadigde vetzuren helpen veel van de functies van uw lichaam te reguleren, zoals bloedstolling en bloeddruk, en helpen bij de goede ontwikkeling en werking van uw hersenen en zenuwstelsel. Ze spelen ook een belangrijke rol bij het reguleren van ontstekingen. Een artikel in september 2022 van Sinead Lordan et al., Gepubliceerd in "Marine Drugs", merkte op dat omdat rode en bruine algen bijzonder rijk zijn aan omega-3 en omega-6-vetzuren, ze een effectieve toevoeging kunnen zijn als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet .

Vitamine B-12

 1. Vitamine B12 zit vooral in dierlijk voedsel - zoals vlees, gevogelte, melk, vis en eieren - dus het eten van dulse is een uitstekende manier voor veganisten of mensen die dat niet doen eet dierlijk voedsel om voldoende vitamine B12 te krijgen. Een portie van 3,5 ounce verse dulse bevat 6,6 microgram vitamine B12, wat meer is dan 100 procent van de dagelijkse waarde die door de FDA is vastgesteld. Een studie onder leiding van Daniel Phaneuf en gepubliceerd in "Environmental Research" in februari 1999 merkte op dat algen een goede bron zijn van voedingsvezels en vitamines, met name vitamine B12.

Eiwitinhoud

 1. Eiwitten helpen niet alleen nieuwe cellen te creëren, maar spelen ook een essentiële rol bij het herstel en onderhoud van uw lichaam. Een portie verse dulse van 3,5 ons levert 21,5 gram eiwit, wat 43 procent is van de dagelijkse waarde die door de FDA is vastgesteld. Een artikel gepubliceerd in "The Journal of Nutritional Biochemistry" in juni 1999 merkte op dat dulse een potentiële eiwitbron in de menselijke voeding kan zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407