Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van een luchtbevochtiger

7. U zult een betere algehele training hebben

 1. Vochtigheid verwijst naar de hoeveelheid atmosferische waterdamp en bevochtigers zijn apparaten die deze verhogen. De luchtvochtigheid binnenshuis zou idealiter tussen 30 en 50 procent moeten blijven, volgens MayoClinic.com. Niveaus kunnen worden bewaakt met een apparaat dat een hygrometer wordt genoemd, en veel bevochtigers hebben ze ingebouwd. Bevochtigers zijn over het algemeen meer nodig tijdens de winter, wanneer de luchtvochtigheid laag is en verwarmingssystemen, die droge lucht uitblazen, in gebruik zijn. Luchtbevochtigers hebben verschillende voordelen.

Droge huid verhelpen in de winter

 1. Luchtbevochtigers behandelen droge huid en schrale lippen tijdens de wintermaanden. De luchtvochtigheid binnenshuis van ovenverwarmde lucht kan dalen tot 10 procent of minder, merkt Hillard H. Pearlstein, M.D. van de Mount Sinai School of Medicine, dermatologie op MotherNature.com op. Luchtbevochtigers voegen broodnodige vocht toe aan de lucht en aan de huid. Gebruik verschillende kleine eenheden in de buurt van bedden in het huis en houd deuren gesloten in ruimtes waar een luchtbevochtiger in gebruik is.

Kalmerende droge huidaandoeningen

 1. Net zoals luchtbevochtigers de droge winterhuid behandelen, kalmeert het de droge en jeukende huid. Lage luchtvochtigheid verergert de symptomen van eczeem, merkt de American Academy of Dermatology op haar EczemaNet-website op. Psoriasis, schildklieraandoeningen, actuele medicijnen voor acne en cosmetische producten kunnen ook een droge huid veroorzaken die kan worden verlicht met een luchtbevochtiger.

Behandeling van verkoudheid, griep en allergiesymptomen

 1. Luchtbevochtigers kalmeren droogheid, irritatie of jeuk in de neus, neus, sinussen, mond, keel en ogen. Ze helpen neusbloedingen te voorkomen bij diegenen die gevoelig zijn wanneer hun neus is uitgedroogd, merkt MayoClinic.com op. Bevochtigers komen dus ten goede aan mensen met verkoudheid, griep of allergieën.

 2. Ze dienen zelfs als een preventieve maatregel, die virussen en bacteriën die in droge lucht gedijen beperken of elimineren, legt het Aerias Indoor Air Quality Resource Center uit. Overmatig gebruik van luchtbevochtigers kan echter leiden tot groei van ziekteverwekkers en allergenen.

Astma wegnemen

 1. Kinderen en volwassenen met astma vinden vaak dat luchtbevochtigers hun ademhaling helpen, vooral wanneer de aandoening wordt verergerd door een luchtweginfectie, zegt MayoClinic.com. Mensen met astma moeten echter contact opnemen met hun arts voordat ze een luchtbevochtiger gebruiken. Luchtbevochtigers moeten schoon worden gehouden om de lucht vrij te houden van astma-irriterende stoffen. Te hoge luchtvochtigheid kan het ook erger maken, wat de groei van schimmel of meeldauw veroorzaakt.

Andere voordelen

 1. Naast gezondheidsvoordelen voor mensen, bieden luchtbevochtigers voordelen voor uw huis, zoals Aerias aangeeft. Ze verminderen statische elektriciteit in de lucht. Bovendien kunnen ze het uiterlijk van een kamer helpen behouden door het afpellen van behang te vertragen en scheuren in verf en meubels te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407