Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van haverzemelen

Light Digestive Biscuits

 1. Als u zich zorgen maakt over uw cholesterol, hartaandoeningen of andere chronische ziekten, kunt u overwegen haverzemelen aan uw dieet toe te voegen. Haverzemelen is een vezelrijk voedsel dat uw cholesterol kan verlagen en een aantal andere gezondheidsvoordelen biedt. Om de meeste gezondheidsvoordelen van haverzemelen te krijgen, maakt u er een deel van uw dagelijkse voeding van.

Cholesterol

 1. Een groot voordeel van haverzemelen is het vermogen om cholesterol te verlagen. In een studie van Braaten et al, beta-glucan, bleek de belangrijkste oplosbare vezel in haverzemelen het totale cholesterol en LDL of "slechte" cholesterol aanzienlijk te verlagen. De vezel in haverzemelen bindt zich met cholesterolrijke gal om de hoeveelheid cholesterol die wordt uitgescheiden te verhogen. Haverzemelen helpen ook de hoeveelheid cholesterol te verminderen die wordt geabsorbeerd uit het voedsel dat u eet. Het verlagen van cholesterol kan helpen de vorming van gevaarlijke plaque in uw bloedvaten te voorkomen.

Cardiovasculaire ziekte

 1. Een tweede voordeel van haverzemelen is het voorkomen van hart- en vaatziekten. In een onderzoek bij patiënten met een verhoogd risico op coronaire hartziekten vonden Berg et al dat haverzemelen de totale en lage dichtheid lipoproteïne-cholesterol verlaagden. Hoge niveaus van cholesterol kunnen resulteren in de vorming van plaque in uw bloedvaten en leiden tot hoge bloeddruk en hartaandoeningen, wat kan leiden tot een hartaanval of beroerte. Haverzemelen bleken deze risico's te verlagen.

Diabetes

 1. Een derde voordeel van haverzemelen is het vermogen om na een maaltijd op lange termijn verbeteringen in uw bloedsuikerspiegel te produceren, zoals aangetoond in een onderzoek dat is gerapporteerd in het "Journal of the American Dietetic Association." Haverzemelen helpen voorkomen dat de bloedsuikerspiegel te hoog wordt na een maaltijd door de vertering van koolhydraten te vertragen en de snelheid te verminderen waarmee suiker uw bloedstroom binnenkomt. Het kan ook de bloedsuikerspiegel verbeteren door de gevoeligheid voor insuline te verhogen, wat helpt om suiker uit het bloed te verwijderen.

Gewichtsverlies

 1. Als u probeert af te vallen, kan het eten van haverzemelen helpen. Volgens J.L. Slavin, professor en voedingsdeskundige aan de Universiteit van Minnesota, kan vezel helpen om gewichtsverlies te bevorderen door water te absorberen terwijl voedsel door de darm passeert, wat een toename van het volume veroorzaakt en een gevoel van volheid creëert. Vezel vertraagt ​​ook de spijsvertering en opname van voedsel, waardoor de honger wordt vertraagd. Als gevolg hiervan kunt u minder calorieën consumeren, wat kan helpen bij het afvallen.

Constipatie

 1. De vezel in haverzemelen kan ervoor zorgen dat u niet constipeert door het grootste deel van uw ontlasting te vergroten en het zacht te houden. In een Canadees onderzoek ontdekten onderzoekers dat het toevoegen van haverzemelenkoekjes aan de dagelijkse voeding van patiënten een duidelijke verbetering van de darmfrequentie en consistentie veroorzaakte. U kunt verstopt raken als uw voedingspatroon te weinig vezels bevat. Niet voldoende vocht drinken op een vezelrijk dieet kan ook leiden tot constipatie. Aan de andere kant kan het toevoegen van haverzemelen aan maaltijden en snacks en het drinken van veel vocht constipatie helpen door je ontlasting zacht en gemakkelijk te verplaatsen te houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407