Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van het persen van een aardappel

Eierdooiers

 1. Omdat de aardappel meestal wordt geassocieerd met bakken, koken of braden voor bijgerechten, is er misschien geen sap bij u opgekomen. Maar aardappelsap is rijk aan voedingsstoffen. Hoewel de smaak van aardappelsap alleen niet smakelijk is - te plantaardig en zetmeelrijk met weinig natuurlijke zoetheid - betekent de milde smaak dat het kan worden gemengd met andere fruit- en groentesappen zonder de smaak te beïnvloeden. Er zijn 2 kopjes in blokjes gesneden, rauwe aardappel nodig om een ​​portie vers aardappelsap te produceren.

Essentieel kalium

 1. Een elektrolyt en essentieel mineraal, kalium helpt de elektrische activiteit in uw hart te behouden. Het helpt ook bij de productie van eiwitten en spieren en reguleert de zuur-base balans in de cellen van uw lichaam. Kalium helpt ook bij het handhaven van een gezonde lichaamsgroei en helpt bij de afbraak en het gebruik van koolhydraten. Een portie aardappelsap van 1/2-kop heeft 1,263 milligram kalium, wat bijna 27 procent is van de dagelijks aanbevolen voedingsinname voor alle volwassenen.

Immuunversterkende vitamine C

 1. Vitamine C helpt collageen te produceren, dat wordt gebruikt om pezen, ligamenten, bloedvaten en huid aan te maken. Bijgevolg helpt het bij het behoud van kraakbeen. Vitamine C is ook belangrijk voor de productie van littekenweefsel en bevordert wondgenezing. Als een natuurlijke antioxidant helpt vitamine C je lichaam zich te verdedigen tegen vrije radicalen en giftige stoffen uit het milieu zoals smog en straling, die kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering en het risico op hartaandoeningen en kanker kunnen vergroten. Een portie aardappelsap van 1/2-kop bevat iets meer dan 59 milligram vitamine C. Dit is meer dan 50 procent van de voedingsreferentie-inname voor alle volwassenen, met uitzondering van vrouwen die borstvoeding geven, voor wie het slechts 49 procent van de DRI.

Thiamine voor energie

 1. Een lid van de B-vitaminegroep, thiamine - vitamine B-1 - helpt bij het behoud van een gezonde huid, ogen en tanden. Het biedt ook ondersteuning aan uw zenuwstelsel en helpt uw ​​lichaam koolhydraten af ​​te breken in bruikbare energie. Een portie aardappelsap van 1/2 kopje bevat 0,24 milligram thiamine. Dit levert 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassen mannen op, bijna 22 procent voor volwassen vrouwen en 17 procent voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Natuurlijke niacine

 1. Ook een lid van de B-vitaminegroep, niacine, ook bekend als vitamine B-3, ondersteunt uw zenuwstelsel, helpt bij de afbraak en het gebruik van koolhydraten en onderhoudt een gezonde huid, tanden en ogen. Niacine is ook bekend voor het helpen verbeteren van de bloedsomloop en voor het maken van een scala aan geslachts- en stresshormonen in uw lichaam. Met iets meer dan 3 milligram niacine per portie van 1/2-cup, biedt aardappelsap bijna 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassen mannen, 22,5 procent voor volwassen vrouwen, 17,6 procent voor zwangere vrouwen en 18,6 procent voor vrouwen die borstvoeding geven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407