Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van kinderen die tv kijken

Educatieve voordelen

 1. Kinderen jonger dan twee jaar mogen helemaal geen televisie kijken, volgens aanbevelingen van de American Academy of Pediatrics, en oudere kinderen moeten zeer beperkte uren tv-kijken hebben. In de echte wereld vertrouwen ouders vaak op televisie als een soort feitelijke babysitter. Het houdt kinderen bezig terwijl mam een ​​moment steelt om de huishoudelijke financiën, klusjes of andere noodzakelijke taken in te halen. De canard "TV rot je hersenen" is echter misschien een beetje aan het negeren van de negatieve kanten, omdat steeds meer ouders de positieve aspecten van tv-kijken herkennen, vooral met zoveel beschikbare kwaliteitskeuzes.

Biedt waardevolle gezinstijd

 1. Televisie biedt gezinnen een reden om samen tijd door te brengen. Ouders kunnen het kijken nog steeds beperken door specifieke uren of programma's volgens een wekelijks schema aan te wijzen. Bepaalde uren specifiek gereserveerd voor gezinsbezoek stimuleert interactie, gesprek en saamhorigheid. Of het nu een hecht moment wordt met jonge kinderen die "Sesamstraat" kijken of eindeloze discussies over de plotgecomplicaties van "Verloren" met je tieners, televisie kan een katalysator zijn voor familie-interactie.

Biedt educatieve belichting

 1. Educatieve televisie brengt kinderen in contact met culturen uit de hele wereld op een manier die zeer boeiend is. Educatieve kanalen zoals Discovery, The History Channel en vooral PBS kunnen kinderen blootstellen aan mensen en plaatsen die ze anders niet zouden tegenkomen in het dagelijks leven. Zelfs prime time scripted programmeren introduceert, wanneer geschikt voor de leeftijd, concepten die complex en intellectueel stimulerend zijn. Dit kan helpen de interesse van een kind vorm te geven en hem meer te betrekken bij lessen die over die specifieke onderwerpen gaan.

Biedt inspiratie

 1. Er is echt iets voor iedereen op de honderden beschikbare televisiekanalen, en voor kinderen kan tv kijken met mate helpen bij het ontwikkelen van interesses en zelfs inspireren tot verder lezen over een onderwerp. Ouders moeten zich bezighouden met het televisiekijken van hun kinderen, zodat zij verdere informatie kunnen verstrekken. Wanneer een kind iets interessants ziet of vragen heeft over een bepaald onderwerp, kunnen ouders dat gebruiken als springplank voor diepere studie.

Helpt Engelse taalleerders

 1. Televisie kijken geeft kinderen wiens moedertaal geen Engelse taal is, blootstelling aan de gespreksritmes van gesproken Engels. Net zoals studenten die Spaans leren worden aangemoedigd om naar huis te gaan en Telemundo of Univision te kijken om een ​​oor voor de taal te ontwikkelen, kunnen studenten die Engels leren profiteren van het kijken naar Engelstalige televisie.

Biedt sociale verbondenheid

 1. Onderzoekers ontdekten dat televisie een sociaal voordeel heeft voor kinderen die moeite hebben om contact te maken met anderen, in een studie gepubliceerd in het tijdschrift Science Daily en uitgevoerd aan de Universiteit van Buffalo en Miami University of Ohio. Shira Gabriel, Ph.D., een van de auteurs van de studie, concludeert dat "mensen technologieën, zoals televisie, kunnen gebruiken om de ervaring van verbondenheid te bieden wanneer er geen echte verbondenheid is ervaren." De studie waarschuwde dat kinderen zich terugtrekken uit familie of vrienden om in plaats daarvan te vertrouwen op "relaties" die zijn opgebouwd met televisiekarakters, onaangepast zijn, maar voor mensen met fysieke of psychologische barrières die sociale interactie moeilijk maken, kan televisie wat troost bieden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407