Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van Lime voor het gezicht

Frambozen

 1. Limoenen zijn niet alleen de scherpe vruchten van de Citrus aurantifolia-boom - ze zijn ook kleine krachtpatsers van vitamines en voedingsstoffen. De voordelen van limoenen zijn ook niet beperkt tot culinaire hoogstandjes. De voedingswaarde van limoenen kan worden gebruikt om de interne en externe gezondheid van uw gezicht en huid te verbeteren wanneer deze lokaal wordt aangebracht of wordt ingenomen.

Vermindert bacteriën

 1. Gezichtsvlekken veroorzaakt door acne treden op wanneer vuil, oliën en dode huidcellen uw poriën verstoppen. Bacteriën gevangen in gezichtsporiën veroorzaken ontstekingen en dragen bij aan roodheid en pijn. Je gezicht reinigen met kalk kan helpen de acne-veroorzakende bacteriegroei op afstand te houden. Limoenen bezitten natuurlijke antibiotische eigenschappen, zoals opgemerkt in de resultaten van een studie gepubliceerd in het novembernummer van het tijdschrift "BMC Complementary and Alternative Medicine." Toen onderzoekers verschillende bacteriën, waaronder E. Coli en Staphylococcus aureus, aan kalkolie blootstelden, toonden de resultaten een remming van de groei van deze bacteriën.

Versterkt poriën

 1. Samentrekkende middelen veroorzaken een minuut, tijdelijk aanspannen van spieren. Om deze reden worden adstringerende middelen gebruikt om het uiterlijk van de gezichtshuid te verbeteren en worden ze gevonden in een aantal in de handel verkrijgbare schoonheidsproducten. Ze worden gebruikt om poriën aan te halen en de olieproductie tijdelijk te verminderen voor een duidelijkere, helderdere teint. Kalkolie heeft samentrekkende eigenschappen wanneer het lokaal wordt aangebracht, volgens de "Natural Beauty Basics" van auteur Dorie Byers.

Verwijdert dode huid

 1. Zure schilfers vervellen dode huidcellen. Deze populaire schoonheidsbehandeling is een nietje van spa's en wordt al eeuwen gebruikt als een remedie voor thuis om het uiterlijk en de gezondheid van de gezichtshuid te verbeteren. Limoenen zijn citrusvruchten en bevatten als zodanig citroenzuur. Naast het toevoegen van smaak en aroma, helpt het citroenzuur in limoenen om dode huid van je gezicht te verwijderen. Zonder dode huid die de gezonde huidcellen eronder verbergt, ziet uw gezicht er levendiger en helderder uit. De onmiddellijke verwijdering van dode huid voorkomt ook dat de vervuilde cellen uw poriën verstoppen, wat kan helpen opflakkeringen van acne en vlekken te verminderen.

Van binnen naar buiten

 1. Wanneer uw lichaam voedingsstoffen verwerkt, oxideren deze. De resultaten van dit proces zijn moleculen met een oneven aantal elektronen en worden vrije radicalen genoemd. Vrije radicalen veroorzaken een kettingreactie in je lichaam, waardoor andere moleculen oxideren. Dit hele proces leidt tot een afbraak van cellen, wat bijdraagt ​​aan veroudering en beschadigde weefsels. Bepaalde vitamines, waaronder vitamine A en C, werken als antioxidanten. Antioxidanten absorberen het grootste deel van de kettingreactie door vrije radicalen en zorgen ervoor dat ze onschadelijk via de urine uit het lichaam worden geleid. Volgens de USDA National Nutrient-database bevat 100 gram rauwe limoen 29,1 mg vitamine C en 50 IE vitamine A. Het toevoegen van limoenen aan je dieet kan de vrije radicaalcirculatie in je lichaam verminderen, wat leidt tot verminderde weefselschade en minder tekenen van veroudering, die op zijn beurt kan leiden tot een helderdere, jeugdiger teint.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407