Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van tomatensaus

Tips voor afvallen met gewichtsverlies

 1. Tomatensaus doet wonderen voor de smaak van een bord spaghetti of een plak pizza, maar de rode saus biedt ook essentiële voedingsstoffen. Een kopje tomatensaus bevat een kwart van uw aanbevolen dagelijkse inname van vitamine A en vervult de helft van uw dagelijkse behoefte aan vitamine C. Tomaten zijn ook van nature rijk aan de antioxidant lycopeen. Afhankelijk van hoe het wordt bereid, levert tomatensaus ook vezels.

Veelzijdigheid

 1. Tomatensaus heeft een plaats in keukens van over de hele wereld. Je vindt het in Italiaanse pastagerechten, Mexicaanse enchiladasaus, Indiase curry's en Amerikaans gehaktbrood. Tomaten zijn de tweede meest geconsumeerde groente en de op twee na grootste plantaardige kasgewas in de VS, volgens cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, en die cijfers omvatten tomatensaus. Als je snel iets nodig hebt voor het avondeten en tomatensaus bij de hand hebt, heb je een van de bouwstenen van een smakelijke en gezonde koekenmaaltijd, soep, pizza of ovenschotel.

Beschikbaarheid en kosten

 1. Tomatensaus biedt u goede economische waarde en goede voeding. De smaakvolle saus kost meestal minder per portie dan een vergelijkbare saus op basis van room of vlees, omdat het hoofdingrediënt relatief weinig kost. U vindt tomatensaus in zijn pure vorm of gemengd met andere groenten als een vooraf gemaakte pastasaus in supermarkten, kruidenierswaren en zelfs tankstationmarkten. Alomtegenwoordig en goedkoop, tomatensaus heeft zijn status als keukenvoedsel verdiend.

Vitaminen en mineralen

 1. Of ze nu heel of als saus zijn, tomaten zijn rijk aan vitamine A, C en K. Uw lichaam heeft vitamine A nodig om het zicht bij weinig licht te behouden en om bindweefsels onder de huid op te bouwen. Vitamine C vervult meerdere rollen in je lichaam, waaronder het gezond houden van je tanden en tandvlees, het versnellen van wondgenezing, het metaboliseren van vetten en het absorberen van andere vitamines en mineralen. Vitamine K beïnvloedt de bloedstolling. Het kalium en mangaan in tomaten helpen je lichaam sterkere botten op te bouwen en de spierkrampen te voorkomen die je zou kunnen krijgen door lage niveaus van deze mineralen.

Fiber

 1. Een kopje tomatensaus bevat maar liefst 6 gram vezels. Hoewel vezels van merk tot merk en stijl tot stijl variëren - dikke tomatensauzen bevatten meer vezels dan gespannen sauzen - tomatensauzen dragen bij aan uw dagelijkse vezelinname. U bent misschien al bekend met het vermogen van vezels om de spijsvertering te ondersteunen en u regelmatig te houden, maar vezels helpen ook uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden en kunnen uw cholesterolwaarden verlagen. Tomatensaus combineert goed met volkoren pasta of met groenten beladen pizza om extra vezels in uw dagelijkse voeding te krijgen.

Calorieën

 1. Tomatensaus bevat ongeveer 100 calorieën per kopje maar voegt veel smaak toe aan voedsel. In vergelijking met sauzen op basis van room die vele malen zoveel calorieën per kopje bevatten, is tomatensaus een magere en voedzame optie. Pure tomatensaus bevat geen vet en ongeveer 20 gram koolhydraten per kopje, dus tomatensaus past gemakkelijk in een vetarm dieet en redelijk goed in een koolhydraatarm plan.

Lycopeen

 1. De gezondheidsvoordelen van antioxidanten zijn afhankelijk van het vermogen van de plantaardige chemicaliën om "door vrije radicalen geïnduceerde weefselschade te voorkomen", zoals Dr. Ian S. Young schreef in zijn 2001 "Journal of Clinical Pathology" "artikel over de effecten van antioxidanten op de gezondheid. Lycopeen, vitamine A en vitamine C dienen allemaal als antioxidanten die de weefsels van uw lichaam beschermen tegen schade. Hoewel wetenschappelijk bewijs ter ondersteuning van de gezondheidsvoordelen van het gebruik van lycopeen supplementen beperkt blijft, bevat tomatensaus lycopeen en vitamines in een heerlijke vorm. Geniet van de smaak van tomatensaus en profiteer van de potentiële voordelen van antioxidanten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407