Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van Wheat Germ

Gezonde tips voor het serveren

 1. Amerikanen eten te veel calorieën en niet genoeg voedsel met veel voedingsstoffen, zegt het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Als het centrum van het tarwezaad, is tarwekiemen een zeer geconcentreerde bron van voedingsstoffen die u kunnen helpen aan uw voedingsbehoeften te voldoen. Tarwekiemen zijn echter mogelijk niet geschikt voor alle diëten. Als u de voordelen en bijwerkingen van tarwekiemen kent, kunt u de rol ervan in uw dieet bepalen.

Nutrient Rich

 1. Tarwekiemen zijn voedingsstoffen die rijk zijn aan voedingsstoffen en fungeren als een goede bron van enkele B-vitamines, fosfor, zink, ijzer, selenium en kalium. Een eetlepel. portie ruwe tarwekiemen bevat 0,27 mg thiamine, 0,9 mg niacine, 40 mcg folaat, 121 mg fosfor, 0,9 mg ijzer, 1,7 mg zink, 11,4 mg selenium en 128 mg kalium. Adequate inname van foliumzuur ondersteunt de gezondheid van het hart en voorkomt neurale buisdefecten bij kinderen. De B-vitamines werken samen om het voedsel dat je eet te metaboliseren tot energie. IJzer houdt uw bloed zuurstofrijk. Fosfor is belangrijk voor de gezondheid van de botten. Zink bevordert wondgenezing. Als antioxidant beschermt selenium cellen tegen oxidatie. Kaliumrijk voedsel eten kan volgens de American Heart Association helpen de bloeddruk te verlagen.

Hoog in vezel

 1. Naast een goede bron van vitamines en mineralen, is tarwekiemen ook een goede bron van vezels. Een eetlepel. portie bevat 1,9 g vezels, dezelfde hoeveelheid vezels in één snee volkorenbrood. Vezel biedt een aantal gezondheidsvoordelen. Het opnemen van meer vezels in uw dieet verbetert de verzadiging, wat helpt bij gewichtsbeheersing. Vezel in voedsel verbetert ook de stoelgang en verlicht constipatie. Het kan ook het cholesterolgehalte in het bloed verlagen.

Goede bron van eiwitten

 1. Tarwekiemen zijn ook een goede bron van eiwitten. Een eetlepel. portie bevat 3,3 g eiwit. Ter vergelijking, een 1-oz. portie kip bevat 7 g eiwit. Je lichaam gebruikt het eiwit in het voedsel dat je eet om vetvrije massa te behouden, nieuwe cellen aan te maken en je immuunsysteem gezond te houden.

Niet aanbevolen als u een glutenvrij dieet volgt

 1. Als een vorm van tarwe bevat tarwekiemen het gluten-eiwit. Als u coeliakie heeft, moet u voedingsmiddelen met gluten uit uw dieet verwijderen. Het eten van gluten zorgt ervoor dat het immuunsysteem van uw lichaam uw maagdarmkanaal aantast, wat kan leiden tot malabsorptie en ondervoeding.

Leiden tot gewichtstoename

 1. Terwijl tarwekiemen een voedingsstofrijk voedsel is, is het ook calorierijk. Een eetlepel. portie bevat 52 calorieën. Ter vergelijking: 1 kop worteltjes bevat 50 calorieën. Wanneer u tarwekiemen gebruikt om uw inname van voedingsstoffen te verhogen, let dan op uw andere voedselcalorieën om ze onder controle te houden. Te veel calorieën eten, zelfs gezonde, kan leiden tot gewichtstoename.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407